Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνέχεια προσφυλακίσεων για το σκάνδαλο της Proton

Συνέχεια προσφυλακίσεων για το σκάνδαλο της Proton

Με απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα

Το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήραν δύο ακόμη κατηγορούμενοι για το μεγάλο σκάνδαλο των επισφαλών δανείων της τράπεζας Proton Bank, ύψους 700 εκατ. ευρώ, με βασικό κατηγορούμενο τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Πρόκειται για τον Αντώνη Ρογκόπουλο, ο οποίος κατείχε μετοχές του γηπέδου «Καραϊσκάκη» ως εκπρόσωπος του Λ. Λαυρεντιάδη  και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Alapis», Βασίλη Καραμούζη. 

Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, αργά χθες το βράδυ, για προσωρινή τους κράτηση ανεβάζει τον αριθμό των προφυλακισμένων προσώπων για το σκάνδαλο της Proton στους εννιά.

Σε βάρος των δυο κατηγορουμένων η ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση της Proton Bank,  Ιωάννα Χατζάκη, είχε εκδώσει εντάλματα σύλληψης και βάση αυτών οι Α. Ρογκόπουλος και Β. Καραμούζης οδηγήθηκαν ενώπιον της για να απολογηθούν.

Αντίθετα, ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων (απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση σε αστυνομικό  τμήμα της περιοχής τους) αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας, οι κατηγορούμενοι Ιωάννα Τόρη και Ηλίας Μακρης, σε βάρος των οποίων είχαν επίσης εκδοθεί εντάλματα για τη σύλληψή τους.

Η μεν πρώτη, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι σύζυγος του Β. Καραμούζη, φέρεται να είχε λάβει δάνειο από την Proton Bank ύψους 27 εκατ. ευρώ, ενώ ο Η. Μακρής εμφανίζεται να λαμβάνει δάνεια από την τράπεζα ως εκπρόσωπος εταιρειών.

Ρογκόπουλος: Αγόρασα το γήπεδο με 200.000 ευρώ!

Οι απολογίες των τεσσάρων κατηγορουμένων που ξεκίνησαν χθες το πρωί και ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ο Α. Ρογκόπουλος, που εκτός της συμμετοχής του στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» κλήθηκε να λογοδοτήσει και για ένα λογαριασμό στο Λιχτενστάιν, αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και φέρεται να υποστήριξε πως το γήπεδο του ανήκει κατά 50%!

Ο εν λόγω κατηγορούμενος που φέρονταν να κατέχει μετοχές του γηπέδου ως εκπρόσωπος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μαραθώνιας απολογίας του στην ανακρίτρια, υποστήριξε κατά πληροφορίες, πως στην αγορά αυτή δεν εκπροσωπούσε τον Λ. Λαυρεντιάδη, αλλά  είχε αγοράσει με δικά του χρήματα το 50 % του γηπέδου.

Το αντίτιμο που κατέβαλλε για την αγορά, όπως φέρεται να είπε, ήταν 200.000 ευρώ!

Μάλιστα, ο Α. Ρογκόπουλος φέρεται να προσκόμισε στην ανακρίτρια και ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 17/12/2010. Με το συμφωνητικό αυτό φέρεται να μεταβιβάζεται από δυο offshore εταιρίες συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη, στην εταιρία ΝΙΜΑΝΤΕΡΟΥΣ συμφερόντων Ρογκόπουλου, το μισό γήπεδο.
Υπενθυμίζεται ότι το 50% του γηπέδου που ανήκει στην πλευρά Λαυρεντιάδη έχει δεσμευθεί μετά από εισήγηση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Ο έτερος κατηγορούμενος, Βασίλη Καραμούζης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Alapis, που οδηγήθηκε στη φυλακή, κατά πληροφορίες στην απολογία του υποστήριξε πως η σύζυγος του Ιωάννα Τόρη που φέρεται να πήρε δάνειο 72 εκατομμύρια από την Proton Bank, ως εκπρόσωπος εταιρία που σύμφωνα με την κατηγορία συστάθηκε για αυτό μόνο το λόγο,  δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.

Τέλος, ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο Ηλίας Μακρής, ο οποίος στην απολογία του φέρεται να εξαπέλυσε «μύδρους» κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. «Όλα τα λεφτά με τα οποία στήνονταν οι εταιρίες ήταν του Λαυρεντιάδη. Εγώ ήμουν υπάλληλος και εκτελεστικό όργανο. Ό,τι μου έλεγαν έκανα» φέρεται να είπε.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως ελεύθερος με όρους έχει αφεθεί  και ο 82χρονος Γιώργος Γιωργάρας, ο οποίος είχε συλληφθεί με ένταλμα της ανακρίτριας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις