Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναστάτωση σε όλη τη χώρα από την πρόθεση του Υπουργείου να κλείσει τις 6 από τις 8 ΕΜΑΚ - Στήριξη από τους τοπικούς φορείς ζητούν οι Πυροσβέστες

Αναστάτωση σε όλη τη χώρα από την πρόθεσ...

Για την περίπτωση της Πάτρας, που αποκάλυψε χθες το thebest, υπήρξε ήδη παρέμβαση του Περιφερειάρχη

Αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει από χθες η αποκάλυψη του thebest.gr ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προτίθεται, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του Σώματος, να κλείσει της 6η ΕΜΑΚ που εδρεύει στην Πάτρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thebest.gr, το Υπουργείο έχει ήδη αποφασίσει να βάλει λουκέτο στις 6 από τις 8 ΕΜΑΚ που λειτουργούν σήμερα στη χώρα, γεγονός που έχει δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες.

Σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό Νίκο Δένδια να ανακαλέσει άμεσα την σχετική απόφαση ενώ από χθες την κάθετη αντίθεσή τους με τον σχεδιασμό είχαν εκφράσει γραπτώς προς τον κ. Δένδια και οι Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι της περιοχής.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλη Φερτάκης μιλώντας στο thebest.gr ζητά από το σύνολο του πολιτικού δυναμικού της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων να «ξεσηκωθεί» με στόχο να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή πριν την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου που έχει προγραμματιστεί να γίνει εντός του Ιανουαρίου.

Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στη Λάρισα, όπου λειτουργεί η 8η ΕΜΑΚ. Η Ένωση των Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποκαλύπτει τον σχεδιασμό του Υπουργείου ο οποίος βαπτίζεται «αναβάθμιση» του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις