Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μνημόνιο συνεργασίας υπουργείου Ναυτιλίας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Μνημόνιο συνεργασίας υπουργείου Ναυτιλία...

Το Λιμενικό Σώμα θα συμβάλλει στην έρευνα για εξαφανισμένα παιδιά

Μνημόνιο συνεργασίας, με στόχο την έρευνα, διάσωση και διαχείριση υποθέσεων ανήλικων παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο ή έχουν εξαφανισθεί, υπεγράφη σήμερα μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Με βάση το μνημόνιο συνεργασίας, το υπουργείο Ναυτιλίας θα συμβάλλει στην έρευνα και τη διάσωση των εξαφανισμένων ανήλικων παιδιών στην περιοχή της αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος, ενώ σε συνεργασία με το σύλλογο θα προωθηθεί προς όλες τις λιμενικές αρχές σχετικό εγχειρίδιο οδηγιών, για τον τρόπο ανταπόκρισης σε περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων.

Θα δημιουργηθεί, εξάλλου, ομάδα εμπειρογνωμόνων για θέματα εξαφάνισης ανηλίκων, που θα αποτελείται από στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, ενώ σε περιπτώσεις εξαφάνισης κάποια παιδιού, η λιμενική αρχή που θα δέχεται την καταγγελία θα ενημερώνει την υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Επίσης, στην περίπτωση ενεργοποίησης του συστήματος Amber Alert Hellas, θα προβάλλονται τα στοιχεία του εξαφανισμένου παιδιού στις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων που διαθέτουν οι λιμένες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις