Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η απάντηση της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικων στην ΕΑΚ

Πάτρα: Η απάντηση της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικων στην ΕΑΚ

Για το θέμα του αιρετού ΠΥΣΔΕ

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ανακοίνωσή της απαντά στην ΕΑΚ για το θέμα του αιρετού στο ΠΥΣΔΕ. Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ έχει ως εξής:

«Με σεβασμό μελετάμε τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών παρατάξεων και  δεν τις σχολιάζουμε.

Στην πρόσφατη ανακοίνωση όμως της ΕΑΚ, ο αιρετός της, Π.Μ., για πρώτη φορά, (ελπίζουμε και τελευταία), απρόκλητα επιτίθεται στον αιρετό του ΠΥΣΔΕ που εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ.

Κατανοούμε το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο επιχειρεί δύο ημέρες πριν τις εκλογές για το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, να δικαιολογήσει την μη αυτόνομη κάθοδο της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  και στην ΕΛΜΕ, καθώς επίσης την προσπάθειά του να ανεβάσει τις μετοχές του και να καθιερωθεί και αυτός μαζί με ότι εκπροσωπεί εντός του συνδικαλιστικού ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΛΜΕ.

Επειδή ο τρόπος που επέλεξε να δικαιολογηθεί και να διακριθεί είναι ατυχής ας μας επιτρέψει να σχολιάσουμε  την ανακοίνωσή του.

Όχι μόνο δεν παίρνει θέση για τις πιθανές αλλαγές στις περιοχές σε κάποιους νομούς «λόγω μη ταύτισης των ορίων των νέων δήμων με τις γνωστές περιοχές…» όπως ο ίδιος γράφει, ( δεν αφορά την Αχαΐα),αλλά και δεν ξεκαθαρίζει αν επιθυμεί το παραπάνω σενάριο, ή μήπως το επιθυμεί και μάλιστα εδώ και τώρα; Άραγε για αυτό διερωτάται: «κόκαλα έχει ο καφές»;

Μιλάει για τις οργανικές θέσεις τη στιγμή που η παράταξή του και ο ίδιος σε ανύποπτο χρόνο ζητούσε παρανομίες, δηλαδή  η οργανική να μην είναι σε συγκεκριμένη σχολική μονάδα αλλά στο συγκρότημα ή σε γειτονικά σχολεία ή στην ευρύτερη περιοχή, (ελπίζουμε να μη το διαψεύσει…)! Εξάλλου το παραδέχεται καθώς αμετανόητα γράφει για τις οργανικές στη συγκεκριμένη ανακοίνωση: «…Θα μπορούσε να έχει κάποια θετικά σε περιοχές όπως στην Αχαΐα…».

Τέλος σχετικά με την αναφορά του κατά του αιρετού στο ΠΥΣΔΕ που εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ τον ενημερώνουμε ότι:

1.   Για τη στάση που τήρησε στο θέμα των διαθέσεων των συναδέλφων στην πρωτοβάθμια ο αιρετός που εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι γνωρίζουν τα πάντα, καθώς ζήτησαν απόσπασμα πρακτικού του ΠΥΣΔΕ, στο μέρος που τους αφορούσε, και εκεί έχουν δει ποιος από την αρχή μειοψήφησε και κατήγγειλε την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε και ποιος όχι.                                                             2.   Ο αιρετός που εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ μειοψήφησε (πάλι μόνος του) ,ώστε οι αποσπασμένοι από άλλο ΠΥΣΔΕ συνάδελφοι να τοποθετηθούν στην περιοχή του τόπου κατοικίας τους και όχι  π.χ στην Αιγείρα, ή την Κλειτορία, ενώ η περιοχή της κατοικίας τους και η μόνιμη διαμονή της οικογένειάς τους  και των ίδιων είναι στην Πάτρα. Υποστήριξε δηλαδή ότι πρέπει πρώτα να καλύψουν τα λειτουργικά κενά του ΠΥΣΔΕ στην περιοχή διαμονής τους  και μετά να ακολουθήσουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών σε κάθε περιοχή του νομού. Δυστυχώς ο αιρετός της ΕΑΚ επέμεινε μέχρι τέλους στο λάθος του και μαζί με τη διοίκηση κατόρθωσε το εξής τραγελαφικό: μετά από λίγο να προσληφθούν αναπληρωτές στην Πάτρα… Φυσικά και αυτά όλα τα γνωρίζουν οι  ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι, καθώς για τα παραπάνω κατορθώματα που πρωταγωνιστή είχαν τον αιρετό της ΕΑΚ ζήτησαν τα σχετικά αποσπάσματα των πρακτικών του ΠΥΣΔΕ που τους αφορούσαν και γνωρίζουν τα πάντα γύρω από το υπηρεσιακό τους θέμα και τη στάση του κάθε αιρετού.

Ελπίζουμε ο αιρετός της ΕΑΚ να πάψει να διακατέχεται από άγνοια ή να λέει αναλήθειες.

Βεβαίως του αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να συνεχίσει να λέει τα παραμύθια του, να βάζει αν θέλει και δράκους, ώστε να τρομοκρατεί περισσότερο τους συναδέλφους, για τις μεταθέσεις, για την «πυρπόλυση» (όπως ο ίδιος γράφει)  των οργανικών, (λέτε να  έχει στο νου του την πυρπόληση της Αθήνας το Δεκέμβρη του 2008 και αργότερα την πυρπόληση της «Μαρφίν» και τη δολοφονία των τεσσάρων συνανθρώπων μας;).

Επίσης του αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να ξεδιπλώνει τα διάφορα ευφάνταστα και αγωνιώδη σενάρια με μπόλικη δόση «σασπένς» και καταστροφολογίας,  μήπως ξεγελαστούν κάποιοι συνάδελφοι και ψηφίσουν στην ΕΛΜΕ το συνδικαλιστικό ψηφοδέλτιο του κόμματος των (12) συνιστωσών, (με κυρίαρχη βέβαια συνιστώσα αυτή των πρώην βολεμένων ψηφοφόρων των: Α.Παπανδρέου ,Κ.Σημίτη, Γ.Παπανδρέου, Ε.Βενιζέλου), με τις αμέτρητες διαφορετικές απόψεις πάνω στα διάφορα σημαντικά ζητήματα και στο οποίο συνδικαλιστικό ψηφοδέλτιο συμμετέχει και ο ίδιος ως υποψήφιος.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις