Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Μικρά Tips για τη σοκολάτα!

Μικρά Tips για τη σοκολάτα!

Κατηγορία : Γενικές γνώσεις Νο32

Η σοκολάτα ίσως είναι το πιο δημοφιλές υλικό στη ζαχαροπλαστική. Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν τους αρέσει. Γι’ αυτό έχουμε χιλιάδες συνταγές με σοκολατένια γεύση. Είναι επίσης εξαιρετικό προϊόν για μας που ασχολούμαστε με την κουζίνα, γιατί μας δίνει άπειρες δυνατότητες να την προσαρμόσουμε στις συνταγές μας. Υπάρχουν πολλά είδη σοκολάτας στο εμπόριο.

 

  • Η καλή σοκολάτα έχει γυαλιστερή όψη, χωρίς λευκά σημάδια ή μικρές τρυπούλες.
  • Καλό είναι να τη διατηρούμε στο αλουμινόχαρτό της, σε θερμοκρασία γύρω στους 17°C, αεροστεγώς κλεισμένη για να μην παίρνει μυρωδιές από τα γύρω τρόφιμα. Στο ψυγείο αποφεύγουμε να τη συντηρούμε, εκτός αν είναι καλοκαίρι και έχει πολλή ζέστη.
  • Η σοκολάτα θέλει προσοχή στην επεξεργασία της. Αν ζεσταθεί πολύ, το βούτυρο του κακάο λιώνει και χωρίζει, κι όταν το μείγμα θα παγώσει θα μείνουν λευκά στίγματα. Γι’ αυτό καλό είναι να την ψιλοκόβουμε και να τη λιώνουμε σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η πιο ασφαλής λύση είναι το μπεν μαρί σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το μπολ του μπεν μαρί δεν ακουμπάει στο νερό που σιγοβράζει
  • Μην αφήνετε να βράζει δυνατά το μπεν μαρί και να δημιουργείται ατμός στις άκρες γιατί αυτός υγροποιείται και πέφτει στη σοκολάτα με αποτέλεσμα να την καταστρέφει.
  • Με το λιώσιμο, η σοκολάτα χάνει το σχήμα της. Γι’ αυτό καλό είναι να την ανακατεύουμε κατά διαστήματα, ώστε να γίνει λεία και απαλή.
  • Κατευθείαν στην κατσαρόλα τη λιώνουμε όταν υπάρχουν κι άλλα υλικά μαζί. Τότε διαλέγουμε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση, χαμηλώνουμε πολύ τη θερμοκρασία, έστω κι αν μαζί με τη σοκολάτα έχουμε γάλα, κρέμα ή βούτυρο. Αμέσως μόλις λιώσει, αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
  • Φροντίζουμε να διατηρούμε τις σοκολάτες σε μια σταθερή θερμοκρασία 17-18° C, πάντα κλεισμένες στο αλουμινόχαρτό τους και μακριά από τρόφιμα με έντονη μυρωδιά. Τη σοκολάτα δεν τη θερμαίνουμε πάρα πολύ γιατί καίγεται εύκολα.

 

Πηγή : argiro.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste