Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Χατζηδάκης: Μόνο η συμφωνία με την Τρόικα θα μας σώσει!

Χατζηδάκης: Μόνο η συμφωνία με την Τρόικ...

Στο συνέδριο της Herald Tribune μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης

Στα μέτρα που με τη στήριξη της Ευρώπης θα οδηγήσουν στην «οριστική αλλαγή γηπέδου» για την Ελλάδα, ο υπουργός κατατάσσει τη δημιουργία ενός Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου που θα μπορούσε να αντλεί κεφάλαια από τα κοινοτικά διαρθρωτικά ταμεία, αναπτυξιακές τράπεζες, διεθνείς αναπτυξιακούς οργανισμούς, και κατόπιν και από ιδιώτες επενδυτές. Το εν λόγω Ταμείο θα λειτουργεί, συμπλήρωσε ο υπουργός, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ιδιωτικό μάνατζμεντ.

Όπως είπε ο Κ.Χατζηδάκης έχει ήδη διαμορφωθεί μια Επιτροπή για να υποβάλλει προτάσεις σχετικά με τη δημιουργία του Ταμείου.

Σε αυτή συμμετέχουν το υπουργείο Ανάπτυξης, το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ομάδα Δράσης (Task Force) και αναπτυξιακοί φορείς, όπως η EIB, το ΕΙF και η KFW.

Τα πορίσματά της Επιτροπής, όπως ανακοινώθηκε, μπορεί να αποτελέσουν μια χρήσιμη βάση.

Η δεύτερη πρωτοβουλία αφορά τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020, η διαπραγμάτευση της οποίας είναι ήδη σε εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά σε αυτά που πρέπει να κάνει η χώρα μας, ο υπουργός επανέλαβε ότι στόχος είναι να γίνουν όλες οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα και σημείωσε:

«Δίνουμε μάχη με τις αγκυλώσεις ενός παλαιού μοντέλου που όριζε πως δήθεν μπορείς να έχεις επενδύσεις χωρίς επενδυτές και ανάπτυξη χωρίς ανταγωνιστικότητα. Αυτό το μοντέλο κατέρρευσε οριστικά από τις αντιφάσεις του».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά