Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΤΕΕ: Σε εξαθλίωση οι μηχανικοί

ΤΕΕ: Σε εξαθλίωση οι μηχανικοί

Επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου προς τους πολιτικούς αρχηγούς

Για εξαθλίωση των μηχανικών κάνει λόγο, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Α. Τσίπρα, και τους πολιτικούς αρχηγούς Ε. Βενιζέλο, Π. Καμμένο, Φ. Κουβέλη και Α. Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζης, ενώ κατηγορεί το υπουργείο Οικονομικών για ολιγωρία σε διαρθρωτικές αλλαγές.

Οπως αναφέρει, «χιλιάδες μηχανικοί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους και στην κάλυψη των παγίων ασφαλιστικών εισφορών τους. Δεκάδες αιτήσεις διαγραφής κατατίθενται εβδομαδιαία στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας λόγω αδυναμίας κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών, νέοι συνάδελφοι δεν εγγράφονται, ενώ η καθημερινή διατύπωση του αδιεξόδου των μηχανικών δείχνει την εξαθλίωση που βιώνουμε».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ προσθέτει πως το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προχωρά στην εφαρμογή της αντισυνταγματικής διάταξης, για υποχρεωτική ένταξη σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία ανά τριετία. Διάταξη που είχαν καταγγείλει η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ και είχαν καταψηφίσει. Στόχο αποτελεί η κάλυψη ταμιακών αναγκών άλλων ασφαλιστικών φορέων.

Η διάταξη αυτή συνεπάγεται άμεσα αυξήσεις 30% στις ασφαλιστικές εισφορές, και κατά συνέπεια, σε επιστήμονες άνεργους, απολυμένους, χωρίς επαγγελματικό αντικείμενο.

Σύμφωνα με το ΤΕΕ, η εφαρμογή της ρύθμισης καταδικάζει τον υγιή ασφαλιστικό φορέα των μηχανικών σε ελλειμματικό εντός 12 χρόνων, όπως αποδεικνύει η αναλογιστική μελέτη η οποία έχει κατατεθεί στον αρμόδιο υπουργό.

Ο Χρ. Σπρίτζης κατηγορεί επίσης για «ολιγωρία» σε πραγματικά διαρθρωτικές αλλαγές το υπουργείο Οικονομικών, καθώς: «Σύμφωνα με το Νόμο 3919/2011, έπρεπε να είχαν εκδοθεί τα προβλεπόμενα Προεδρικά Διατάγματα εντός τεσσάρων μηνών από την έκδοση του.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας συνέταξε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και εδώ και 16 μήνες περιμένουμε την απόκριση του υπουργείου Οικονομικών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις