Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Ριζότο με κολοκυθάκια και κρέμα τυριών!

Ριζότο με κολοκυθάκια και κρέμα τυριών!

Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα Νο29

Ένα χορταστικό και πλούσια σε γεύση πιάτο για τους λάτρεις των ριζότο!

Υλικά

250γρ ρύζι Arborio

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

3-4 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια

150 ml λευκό ξηρό μυρωδάτο κρασί (π.χ. μοσχοφίλερο, αθήρι)

100ml κρέμα γάλακτος

100γρ μείγμα τριμμένων τυριών (παρμεζάνα, γραβιέρα, ένταμ ή και ροκφόρ, ανάλογα με τις προτιμήσεις)

1 λίτρο ζωμό κρέατος

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο + 1 για το τέλος

Λίγο μοσχοκάρυδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μείγμα πιπεριών

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ή τηγάνι με βαθύ πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν. Ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, να μην μαυρίσουν οι κόκκοι. Σβήνουμε με το κρασί, αλατίζουμε και περιμένουμε να εξατμιστούν τα υγρά ανακατεύοντας απαλά.

Σε άλλο κατσαρολάκι έχουμε ζεστάνει το ζωμό και τον έχουμε δίπλα μας. Με μία κουτάλα παίρνουμε σταδιακά το ζωμό (όσο χωράει η κουτάλα) και τον μεταφέρουμε μέσα στην κατσαρόλα με το ριζότο. Κάθε φορά που απορροφάται η μια κουταλιά ρίχνουμε την επόμενη. Η όλη διαδικασία θα κρατήσει περίπου 20-25 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό να ζεσταθεί και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα τυριών, μοσχοκάρυδο και πιπέρι και σερβίρουμε ζεστό.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste