Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Σουηδία: «Όχι» στην οδοντόβουρτσα μετά το μεσημεριανό γεύμα

Σουηδία: «Όχι» στην οδοντόβουρτσα μετά τ...

Xρήση του δακτύλου αντί της οδοντόβουρτσας

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία πραγματοποίησαν έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας κατέδειξαν ότι η οδοντόβουρτσα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται διαρκώς γιατί επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα για τη στοματική υγιεινή.

Ειδικότερα, οι σουηδοί επιστήμονες συστήνουν μετά το μεσημεριανό γεύμα αντί να χρησιμοποιούμε οδοντόβουρτσα απλώς να περνάμε με το δάκτυλο οδοντόπαστα στα ούλα.

Η χρήση του δακτύλου αντί της οδοντόβουρτσας επιτρέπει να μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος σχηματισμού τερηδόνας, ενώ η εμπειρία από 16 εθελοντές επιβεβαίωσε ότι το άπλωμα της οδοντόκρεμας στα δόντια είναι εξίσου αποτελεσματικό, όσο και το κανονικό βούρτσισμα των δοντιών, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Διευκρινίζουν πάντως ότι πρωί και βράδυ τα δόντια χρειάζονται βούρτσισμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being