Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Οι Ανδρέας Ανδριόπουλος και Κώστας Βουτσάς συναντήθηκαν και θυμήθηκαν με νοσταλγία τα παλιά

Πάτρα: Οι Ανδρέας Ανδριόπουλος και Κώστα...
Μαρτάτος Tάκης

Συγκινημένοι οι δυο τους αναφέρθηκαν και στη μεγάλη απώλεια για το θέατρο του σπουδαίου Αριστοφανικού ηθοποιού Θύμιου Καρακατσάνη

Ο πρόεδρος και ιδρυτής του Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, ο βετεράνος πλέον Ανδρέας Ανδριόπουλος παρά την ηλικία του και το γεγονός ότι τις μέρες αυτές ταλαιπωρήθηκε έντονα από την αφόρητη ζέστη, έδωσε προχθες Πέμπτη 9 Αυγούστου το παρόν στο χώρο του Αρχαίου Ωδείου όπου παίχθηκε για πρώτη μέρα η αστεία και τολμηρή παράσταση «Ο παππούς έχει πίεση» με τους Κώστα Βουτσά και Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

Ο κ. Ανδριόπουλος που ίδρυσε το 1981 το Φεστιβάλ Πάτρας-Θεσμός Αρχαίου Δράματος και έχει προσφέρει πολλά στην πολιτιστική εκπαίδευση και ψυχαγωγία του Πατρινού κοινού, θέλησε να βρίσκεται στο χώρο του Ωδείου και κάθισε διακριτικά σε μία καρέκλα πλάι στο φυλάκιο της αρχαιολογίας στο Αρχαίο Ωδείο. Εκεί λοιπόν πριν ξεκινήσει η παράσταση είχε την  ευκαιρία να τα πει με τον καλό του φίλο και σχεδόν συνομήλικο του, τον δημοφιλή πρωταγωνιστή Κώστα Βουτσά.

Οι δύο τους θυμήθηκαν αξέχαστες στιγμές από παλιότερες παραστάσεις στην Πάτρα ενώ δεν γινόταν να μην αναφερθούν στον μεγάλο εκλιπόντα και απόντα από το ελληνικό θέατρο, τον Θύμιο Καρακατσάνη που έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή και που το φετινό θεατρικό καλοκαίρι η απουσία του φαντάζει ιδιαίτερα έντονη.

Ο Κώστας Βουτσάς είχε πολλά να πει για τον μεγάλο Αριστοφανικό ηθοποιό Θύμιο Καρακατσάνη με τον οποίο και συνεργάστηκε πέρυσι στην «Λυσιστράτη» που είχε παρουσιαστεί και στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας χωρίς όμως τότε τον Κώστα Βουτσά που είχε αρρωστήσει.

Να σημειώσουμε ότι το 31ο Φεστιβάλ Πάτρας μετά την παράσταση "Ο Παππούς έχει πίεση" θα διακόψει για λίγες μέρες και θα επανέλθει δριμύτερο στις 25 Αυγούστου με το Εθνικό Θέατρο και τον "Περικλή" του Σαίξπηρ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture