Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνελήφθησαν δύο Σέρβοι για διάρρηξη χρυσοχοείου στη Ρόδο

Συνελήφθησαν δύο Σέρβοι για διάρρηξη χρυ...

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών του νησιού

Η σύλληψη  δυο Σέρβων «χρυσοδάκτυλων» την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν ένα χρυσοχοείο μέσα σε ξενοδοχείο στην περιοχή Καλλιθέας της Ρόδου, οδήγησε στην εξιχνίαση δυο παρόμοιων κλοπών και μιας απόπειρας που έγιναν το τελευταίο έτος. Ίσως, όμως, ρίξει φως και σε άλλες επτά διαρρήξεις που έγιναν σε κοσμηματοπωλεία του νησιού με λεία κοσμήματα αξίας άνω των 700.000 ευρώ!

Οι δυο δράστες  ηλικίας 28 και 33 χρόνων απέτυχαν να εισβάλλουν στο χρυσοχοείο και έφυγαν άπρακτοι. Όμως, εντοπίστηκαν λίγες ώρες αργότερα στην περιοχή Ψαροπούλα και στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και ένας χάρτης της Ρόδου με χειρόγραφες σημειώσεις για τις θέσεις χρυσοχοείων στα οποία είχαν κάνει κατόπτευση και ετοιμάζονταν να τα χτυπήσουν!

Οι Σέρβοι, που έδειξαν στους αστυνομικούς πλαστές βουλγαρικές ταυτότητες και άδειες οδήγησης, ομολόγησαν ότι στις 31 Αυγούστου πέρυσι είχαν διαρρήξει ένα χρυσοχοείο σε ξενοδοχείο της Ιαλυσού και είχαν κλέψει κοσμήματα αξίας 150.000 ευρώ, ενώ την 1η Οκτωβρίου του 2011 στην ίδια περιοχή είχαν αρπάξει κοσμήματα αξίας 150.000 ευρώ από ένα άλλο χρυσοχοείο. Οι δράστες ισχυρίστηκαν ότι την περασμένη Κυριακή προσπάθησαν να διαρρήξουν ένα ακόμη χρυσοχοείο στην περιοχή Κοσκινού αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Όπως είπαν, τα κλοπιμαία τα μετέφεραν στην πατρίδα τους όπου τα  πούλησαν σε τιμή πολύ μικρότερη  της πραγματικής τους αξίας. Το ερώτημα στο οποίο δεν  απάντησαν, πάντως, είναι με τι ασχολούνταν επί ένα χρόνο  στη Ρόδο, αν δεν έκαναν κι άλλες διαρρήξεις. Και ενώ η έρευνα συνεχίζεται, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις