Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Γλυκό τριαντάφυλλο (ροδοζάχαρη)!

Γλυκό τριαντάφυλλο (ροδοζάχαρη)!

Κατηγορία : Γλυκά Νο45

Το γλυκό τριαντάφυλλο γνωστό και ως ροδοζάχαρη είναι ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό στην περιοχή μας. Φτιάχνεται από ένα ειδικό είδος ρόδου, το μαγιάτικο εκατόφυλλο.

Οι παλιοί έλεγαν ότι για να κόψουμε τα ροδοπέταλα πρέπει πάντα να πιάνουμε το λουλούδι με το αριστερό χέρι και να κόβουμε με το δεξί. Δεν ξέρω για ποιο λόγο πρέπει να γίνεται αυτό αλλά για να το λένε κάτι παραπάνω θα ξέρανε, ας το τηρήσουμε.

Υλικά

500γρ ροδοπέταλα

1 κιλό ζάχαρη

1 ½ ποτήρι νερό

Χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Πλένουμε τα ροδοπέταλα προσεκτικά και τα στεγνώνουμε σε μία πετσέτα. Τα βάζουμε σε γυάλινο μπολ τα πασπαλίζουμε με τη μισή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για 5-6 ώρες. Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε σιρόπι με την υπόλοιπη ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε μέχρι να κοχλάσει. Ρίχνουμε μέσα τα ροδοπέταλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να δέσει το γλυκό μας.

Μπορούμε να το απολαύσουμε μόνο του ή να γαρνίρουμε παγωτά, πανακότα, κρέμα καραμελέ κ.α

Tips : Για να διατηρήσουμε περισσότερο καιρό τα γλυκά του κουταλιού βάζουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με μια πετσέτα, ανάποδα στο φούρνο γυάλινα βαζάκια να ζεσταθούν καλά και τα γεμίζουμε με το γλυκό. Τα κλείνουμε αεροστεγώς και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να παγώσουν.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste