Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η πιο κρίσιμη συνάντηση για την "Ολυμπία" Οδό είχε αίσιο τέλος - Ελπίδες ότι το έργο θα ξαναξεκινήσει από φθινόπωρο

Η πιο κρίσιμη συνάντηση για την "Ολ...

Θετική απάντηση απ' την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) για το «ξεπάγωμα» 1,4 δισεκατομμυρίων ευρω, που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μεγάλων έργων, όπως η "Ολυμπία" και η "Ιόνια" Οδός, ήρθαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης. Όπως δήλωσαν μετά τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο της ΕΤΕΠ, Βέρνερ Χόγιερ, τα προβλήματα που υπήρχαν ξεπεράστηκαν και συνεπώς τα πρώτα κεφάλαια θα φτάσουν στη χώρα μας το φθινόπωρο.

Επιπλέον, όπως δήλωσαν οι δύο υπουργοί, επιτεύχθηκε πολιτική συμφωνία για τη συμμετοχή της ΕΤΕΠ στη διευκόλυνση των επενδυτών και στις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις.

Όπως ανακοινώθηκε "συμφωνήθηκε η δημιουργία Ταμείου Επιμερισμού Κινδύνου για Έργα Υποδομών και Παραγωγικών Επενδύσεων, με εγγύηση πόρων του ΕΣΠΑ και μόχλευση από την ΕΤΕπ καθώς και η παροχή στήριξης της ΕΤΕπ στην ολοκλήρωση των Αυτοκινητοδρόμων που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης. Τέλος, στη σημερινή συνάντηση επιτεύχθηκε πολιτική συμφωνία για την υποστήριξη της ΕΤΕπ στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, στην υλοποίηση έργων ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), στη χρηματοδότηση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα και στην προώθηση έργων σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια και η διαχείριση αποβλήτων".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις