Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: "Κρίσιμη η σημερινή μέρα για τις αναζωπυρώσεις" λέει ο Περιφερειακός Διοικητής - Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα - Τα σημεία που φοβάται η Πυροσβεστική - Μάχη με επίγειες δυνάμεις

Αχαΐα: "Κρίσιμη η σημερινή μέρα για...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Τι λέει στο thebest.gr ο Περιφερειακός Διοικητής της Π.Υ. - Τραυματίστηκαν πυροσβέστες στη διάρκεια του δύσκολου έργου τους

"Βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά η σημερινή είναι μια κρίσιμη μέρα για τις αναζωπυρώσεις. Στην περιοχή υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που θα παραμείνουν για αρκετές μέρες. Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η μέρα γιατί και χθες υπήρξαν αναζωπυρώσεις σε σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίσουν πεζοπόρα τμήματα". Αυτό αναφέρει στο thebest.gr ο Περιφερειακός Διοικητήε της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Δυτική Ελλάδα Κωνσταντίνος Δεσυνιώτης.

Στην περιοχή υπάρχει πλέον ένα ελαφρύ αεράκι και η κατάσβεση συνεχίζεται με στόχο να ολοκληρωθεί. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η φωτιά.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για εμπρησμό.

Ο κ. Δεσυνιώτης που έδωσε τη σκληρή μάχη μαζί με τους συναδέλφους του αναφέρεται στις δυσκολίες της πύρινης κατάστασης που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Από τη μία όπως αναφέρει ο αέρας και η πυκνή βλάστηση βοήθησαν τη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς, ενώ οι δυνατοί άνεμοι και τα δύσβατα σημεία δεν επέτρεπαν στα αεροσκάφη να επιχειρούν σε όλα τα σημεία, οι αναταράξεις όπως λέει ήταν φοβερές.

"Αλλά με αυταπάρνηση οι πιλότοι πέταξαν και σε πολλά σημεία κρατήθηκε η φωτιά" λέει ο Διοικητής.'Ενα τέτοιο δύσκολο σημείο ήταν το Δρέπανο και τα Τσελέικα και γενικότερα αυτή η γραμμή Τσελέικα -Αγ. Γεώργιος Δρεπάνου, τους προβληματίζει ,όπως τονίζει, γιατί μπορεί να δώσει αναζωπύρωση και η πρόσβαση από τις επίγειες δυνάμεις δεν είναι δυνατή. Το ίδιο ισχύει και για ένα ακόμα κομμάτι, που το χαρακτηρίζει ιδιαίτερα δύσκολο, αυτό  από τη ρεματιά στο Άνω Καστρίτσι και προς τα Αργυρά.

Προς το παρών δεν υπάρχει ανάγκη για ρίψεις νερού από άερος. Αν χρειαστεί θα σηκώσουμε πάλι αεροπλάνα, λέει ο Περφερειακός Διοικητής.

Στη διάρκεια της κατάσβεσης συνολικά τραυματίστηκαν 5 άτομα τα οποία αντιμετώπισαν οφθαλμολογικά προβλήματα,ανάμεσά τους και ο Διοικητής του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Γιάννης Πετρούτσος, ενώ ένας πυροσβέστης γλίστρησε σε απότομο σημείο και υπέστη κατάγματα και νοσηλεύεται.

Σήμερα στην κατάσβεση συμμετέχουν 100 άνδρες με 48 άτομα και πεοπόρο τμήμα 30 ατόμων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις