Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS LETTERS

/

Δεύτερο γκολ της...τιμής από την Ελλάδα, με πέναλντυ από τον Σαλπιγκίδη: 4-2 ο αγώνας

Δεύτερο γκολ της...τιμής από την  Ελλάδα...

Έτοιμοι για τον αποψινό αγώνα της Εθνικής απέναντι στη Γερμανία

23.36 Δεύτερο γκολ από την Ελλάδα από τον Σαλπιγκίδη.

23.19 4-1 για την Γερμανία  στο 74΄από τον Ρέιζ και το όνειρο χάθηκε.

23.14 Σε απόσταση ελαχίστων λεπτών η Γερμανία έκανε το 3-1 κόβοντας στη μέση το όνειρο της Εθνικής Ελλάδας.

23.08 Δεν πρόλαβε να χαρεί το γκολ  της η Ελλάδα. Ο Κεντίρα έκανε το 2-1 στο 61 λεπτό για τη Γερμανία.

23.00 Με γκολ του Σαμαρά στο 55΄η Ελλάδα έκανε το πρώτο θαύμα και έφερε την ισοπαλία. Ξέφρενοι πανηγυρισμοί από φιλάθλους. Μουδιασμένη η Μέρκελ.

22.40 1-0  έληξε το α΄ημίχρονο του αγώνα με εκπληκτικό σουτ του Λαμ από αριστερά.  Η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του ανήμπορου Σηφάκη να αντιδράσει.

22.26 Εθνική Ελλάδος εναντίον Εθνικής Γερμανίας: 1-0 με 39 λεπτό με γκόλ του Λαμ.

 

21.57 Χαμογελαστή και ευδιάθετη η Γερμανίδα καγκελάριος έφτασε στο Γκντανσκ για να παρακολουθήσει τον αγώνα Ελλάδας – Γερμανίας για το Euro 2012. όπως γράφει το real.gr, η  Άνγκελα Μέρκελ ολοκλήρωσε πριν από λίγο τη σύσκεψη με τον Ιταλό πρωθυπουργό, τον Γάλλο πρόεδρο και τον Ισπανό πρωθυπουργό για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και έτρεξε να προλάβει. Έτσι με πτήση έφτασε από τη Ρώμη στην Πολωνία για να εμψυχώσει την εθνική Γερμανίας.

«Από ό,τι γνωρίζουμε, στο γήπεδο απόψε θα βρίσκεται μόνο ένας Σαμαράς. Ο επιθετικός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, ερωτηθείς εάν στο Γκντανσκ θα βρίσκεται απόψε και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Απαντώντας δε σε ερώτηση εάν η Γερμανίδα καγκελάριος θα αναλάβει μερίδιο ευθύνης σε περίπτωση ήττας της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, ο κ. Στράιτερ, σχολίασε: «Το ωραίο σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα είναι ότι έντεκα άτομα προσπαθούν να βάλουν τη μπάλα στο τέρμα και ότι γύρω τους κάθονται ογδόντα εκατομμύρια ομοσπονδιακοί προπονητές» και πρόσθεσε: «Πιστεύω θα φορτώνατε στην καγκελάριο, η οποία ήδη κουβαλάει πολλά βάρη, ένα βάρος που δεν της αναλογεί, καθώς είναι μόνο θεατής».

Ο κ. Στράιτερ είχε δηλώσει σε προηγούμενη ενημέρωση των συντακτών στο Βερολίνο ότι η κυρία Μέρκελ δεν θα βρισκόταν στο γήπεδο για τον αγώνα της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, καθώς την ίδια ημέρα έπρεπε να βρίσκεται στην Ρώμη. «Θα χρειαζόταν να διακτινιστεί», είχε πει τότε χαριτολογώντας.
Σήμερα, ωστόσο, ρωτήθηκε εάν με τον ίδιο τρόπο που άλλαξε το πρόγραμμά της σε σχέση με την επίσκεψη στην Ιταλία θα μπορούσε, σε περίπτωση πρόκρισης της Γερμανίας, να αλλάξει και την ημερομηνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να παρακολουθήσει τον ημιτελικό στην Πολωνία, για να απαντήσει: «Σχετικώς με αυτό δεν θα ήθελα τώρα να κάνω καμιά υπόθεση. Είμαι προσεκτικός, διότι την τελευταία φορά "την πάτησα" και δεν θέλω να ξανακάνω λάθος».


 

21.45 Ξεκίνησε ο σπουδαιότερος αγώνας για την Εθνική μετά τον θρίαμβο του 2004, καθώς αντιμετωπίζει στον προημιτελικό του Euro 2012 την πανίσχυρη Γερμανία.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας, αν και αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού στον προσαγωγό, θα αγωνιστεί κανονικά, ενώ ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να αφήσει εκτός 11αδας τον Φάνη Γκέκα, χρησιμοποιώντας τον Σωτήρη Νίνη στο δεξί άκρο και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης. Εκπλήξεις επιφύλασσε ο προπονητής των Γερμανών, καθώς άλλαξε την τριάδα της επιθετικής γραμμής του σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια βάζοντας τους Ρόις, Σούρλε και Κλόζε αντί των Μίλερ, Ποντόλσκι και Γκόμες.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Σλοβένος Ντάμιρ Σκόμινα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Οζίλ, Ρόις, Σούρλε, Κλόζε.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Μανιάτης, Μάκος, Κατσουράνης, Νίνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης.

 

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ

Η "γαλανόλευκη" αντιμετωπίζει την πανίσχυρη Γερμανία (21:45, ΕΤ1) για τα προημιτελικά του Euro 2012. Στόχος της, να αποδείξει πως η ελληνική ψυχή δεν υποτάσσεται... Τουλάχιστον όχι αμαχητί!

Οι διεθνείς μας, με έντεκα εκατομμύρια Έλληνες στο πλευρό τους, είναι έτοιμοι να μας ξανακάνουν περήφανους. Το σημερινό ματς σημαίνει κάτι περισσότερο για εκείνους.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα προσπαθήσει να «πετάξει» εκτός της διοργάνωσης ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και να γεμίσει τους δρόμους της χώρας από Έλληνες, οι οποίοι περιμένουν μία «σπίθα» που θα τους κάνει να ξεχάσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η «γαλανόλευκη» έχει μπροστά της ένα μεγαθήριο, όπως ήταν ο Γολιάθ για τον Δαυίδ... Ποιος ξέρει; Ίσως επαναληφθεί η ιστορία…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports letters