Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS LETTERS

/

Οι... υπερβαροι των Ολυμπιακών Αγώνων! Παγκόσμιο ρεκορ στο Λονδίνο από τον τζουντόκα Μπλας (218,600 κιλά)

Οι... υπερβαροι των Ολυμπιακών Αγώνων! Π...

Δεν υστερούν οι γυναίκες - Στην κορυφή των... κιλών η Πολωνέζα αθλήτρια του τζούντο Ούρσουλα Σαντκόφσκα (168 κιλά)

Επεσε στο Λονδίνο το παγκόσμιο ρεκόρ του βαρύτερου αθλητή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1896 μέχρι σήμερα. Και μάλιστα πολύ δύσκολα θα καταρριφθεί εκ νέου, εκτός και αν ο πρωταθλητής από το νησί Γκουάμ, ο Ρικάρντο Τζούνιορ Μπλας, μετάσχει το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και μέσα στα επόμενα χρόνια πάρει και άλλα κιλά.

Ούτως ή άλλως, όπως δηλώνει και ο ίδιος, δεν κάνει καμιά δίαιτα. Ο Μπλας έπαιξε στην κατηγορία +100κ του τζούντο και ζυγίστηκε 218 κιλά και 600 γραμμάρια ακριβώς.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε, (ποιος άλλος;) ο ίδιος ασφαλώς από το Πεκίνο 2008. Τότε είχε ζυγιστεί 210 κιλά ακριβώς, δηλαδή σε τέσσερα χρόνια πήρε οκτώ κιλά.

Πάντως τόσο το 2008 όσο και το 2012 έχασε από τον πρώτο γύρο των αγώνων της κατηγορίας του. Ο Μπλας έχει παρατσούκλι «μικρό βουνό» και ξεκίνησε αθλητισμό με τον πατέρα του που είχε μετάσχει στο τζούντο το 1988 στη Σεούλ.

Στη δεύτερη θέση, πολύ πίσω από τον Μπλας βρίσκεται ο Πολωνός Γιάνους Βοϊνάροβιτς που ζυγίστηκε 174 κιλά και 300 γραμμάρια και στην τρίτη ο Ραφαέλ Σίλβα από τη Βραζιλία με 169 κιλά 400 γραμμάρια.

Μη φανταστείτε βέβαια ότι με την ισότητα των δύο φύλων οι γυναίκες υστερούν. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται μία κοπέλα από την Πολωνία που τα έχει τα κιλά της.
Η τζουντόκα - θηρίο ακούει στο όνομα Ούρσουλα Σαντκόφσκα και ζυγίστηκε πριν από τους αγώνες 168 κιλά ακριβώς, ούτε γραμμάριο παραπάνω.

Πολύ κοντά στη δεύτερη θέση βρίσκεται η made in USA Χάλεϊ Μάνγκολντ, αθλήτρια της άρσης βαρών με σωματικό βάρος 157 κιλά και 040 γραμμάρια.

Και για την τρίτη θέση έγινε μάχη για να υπερισχύσει τελικά η τζουντόκα από την Ουκρανία Ιρίνα Κιντζέρσκα με 133 κιλά έναντι 132,300 της αθλήτριας άρσης βαρών από το Μεξικό Βανέσα Ζαμπότι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports letters