Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS LETTERS

/

Ο ελληνικός απολογισμός των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο ελληνικός απολογισμός των 30ων Ολυμπια...

Με μόλις δύο μετάλλια επέστρεψε η "γαλανόλευκη"΄αποστολή

Με μόλις δύο χάλκινα μετάλλια επιστρέφει η αποστολή της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και ο απολογισμός είναι ο μικρότερος από το 1988 και έπειτα, όταν η Ελλάδα είχε κατακτήσει ένα χάλκινο μετάλλιο με τον Μπάμπη Χολίδη στην πάλη.
Τα χάλκινα μετάλλια της Ελλάδας… περιορίζονται στις κατακτήσεις του Ηλία Ηλιάδη στην κατηγορία -90 κιλών στο τζούντο και στην 3η θέση των Αλεξάνδρας Τσιάβου και Χριστίνας Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας.

Τα ελληνικά «κουπιά» εκπροσώπησαν επάξια την χώρα μας, μια και πέραν από το χάλκινο των δύο ελληνίδων αθλητριών, είχε την 4η θέση στον τελικό της τετράκωπου με τους Στέργιο Παπαχρήστο, Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Χρήστου και διπλή παρουσία σε «μικρούς τελικούς».

Συγκλονιστική προσπάθεια κατέβαλε ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 10 χλμ. Ανοικτής θάλασσας, ο οποίος κατέκτησε την 4η θέση και έμεινε χωρίς μετάλλιο. Παράλληλα, εξαιρετική ήταν και Βάσω Βουγιούκα στην ξιφασκία, η οποία κατέλαβε την 5η θέση της τελικής κατάταξης, ενώ ο Βασίλης Τσολακίδης στον τελικό του δίζυγου της ενόργανης γυμναστικής ήταν 6ος όπως και ο Βύρων Κοκκαλάνης στον τελικό των μεταλλίων στην ιστιοπλοΐα με σκάφη τύπου RS:X. Οι Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη ήταν όγδοες στον τελικό της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 οι Έλληνες αθλητές του στίβου ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους χωρίς ένα μετάλλιο, με την 7η θέση των Κώστα Φιλιππίδη και του Σπύρου Λεμπέση στους τελικούς των επί κοντώ και στον ακοντισμό, αντίστοιχα να είναι οι καλύτερες επιδόσεις, ενώ θετική ήταν η παρουσία του Χρήστου Βολικάκη στον «μικρό τελικό» του κέιριν στην ποδηλασία πίστας, κατακτώντας την 9η θέση της γενικής κατάταξης αλλά και του Νίκου Μαυρομμάτη στο σκητ της σκοποβολής.

Στην τελευταία μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Κώστας Πούλιος τερμάτισε στην 80η θέση του Μαραθωνίου με χρόνο 2:33:17 ενώ ο Περικλής Ηλίας ήταν 33ος στην διαδρομή αντοχής της ορεινής ποδηλασίας, καθώς κάλυψε την απόσταση σε 1:38.51.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports letters