Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Μία μουσική βραδιά γεμάτη ανθρωπιά και ευαισθησία

Μία μουσική βραδιά γεμάτη ανθρωπιά και ευαισθησία

Νέο φωτορεπορτάζ από το «Μουσικό παντοπωλείο» που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη έμεινε η πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Νανά Πατρώνη από την ανταπόκριση των πολιτών στην προχθεσινή εκδήλωση «Μουσικό Παντοπωλείο» που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε στη σκηνή του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων. Οι θεατές που ήσαν πολλοί και γέμισαν το θέατρο δεν πλήρωσαν εισιτήριο αλλά έφεραν μαζί τους συσκευασμένα προιόντα και τρόφιμα τα οποία προσφέρθηκαν στην Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Πατρέων και της Ιεράς Μητρόπολης για αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Ανάμεσα στους θεατές που παρακολούθησαν την όμορφη εκδήλωση που αποτέλεσε ιδέα της Νανάς Πατρώνη και του συνθέτη και πιανίστα Γιώργου Δίπλα, ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς με τη σύζυγο του Μαριλένα, οι αντιδήμαρχοι Αχιλλέας Γεωργακόπουλος και Γιώργος Σιγαλός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαριάννα Σταματιάδου, Σπύρος Πολίτης, Τασία Μανωλοπούλου, Νίκος Μακρής, Αλέξης Σκαρμέας, Ήρα Κουρή, η Τζίνα Τσαρδάκα, ο ηθοποιός Στέλιος Σοφός, η ηθοποιός και υποψήφια βουλευτής Αχαίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, ο πολιτιστικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος και πολλοί άλλοι.

Να θυμίσουμε ότι το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς περιλάμβανε τέσσερα μέρη. Στο πρώτο εμφανίστηκε το Alma 3 που είναι νεοσυσταθέν τρίο ακορντεόν από τους Γιώργο Δίπλα, Απόστολο Τσέφο και Παναγιώτη Στούρα οι οποίοι παρουσίασαν ένα απόσπασμα από τη πρόσφατη παράστασή τους «Εαρινή Σύναξις» με μουσικές των Ευανθία Ρεμπούτσικα, Σταμάτη Κραουνάκη, Nino Rota, Kurt Weill και Γκόραν Μπρέγκοβιτς. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με κουαρτέτο κιθάρας με τους Μαρία Καβούνη, Βασίλη Παντελή, Χρύσα Κουνινιώτη και Δημήτρη Κουτουβάλα που παρουσίασαν το έργο 5 piezas artesanales του M.P.Pujol ενώ στο τρίτο μέρος οι Γιάννης Παναγιωτόπουλος, Χρήστος Τσαντούλης, Γιάννης Τσεντούρος ταξίδεψαν το κοινό εκεί όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση. Ο επίλογος της βραδιάς ήταν ένα χαρακτηριστικό μουσικό απόσπασμα με τίτλο «Όταν γεννιέται ο Άνθρωπος» από την σε εξέλιξη καινούργια παράσταση του Γιώργου Δίπλα και της ερμηνεύτριας Δώρας Πετρίδη, με τη συμμετοχή του ηθοποιού και σκηνοθέτη Διονύση Βούλτσου και σε κείμενα της δημοσιογράφου Γιώτας Κοντογεωργοπούλου. Το απόσπασμα περιλάμβανε λαικά τραγούδια των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Παπαιωάννου, Ξαρχάκου Περιστέρη, Κραουνάκη και άλλων, σε μια προσωπική και εντελώς ιδιαίτερη μουσική ανάγνωση.

Οι φωτογραφίες είναι του Κώστα Αθανασόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View