Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Ουγγαρέζικο γκούλας!

Ουγγαρέζικο γκούλας!

Κατηγορία : Διεθνής κουζίνα Νο9

Μια παραδοσιακή ουγγαρέζικη συνταγή που κανονικά τρώγεται ως σούπα αλλά μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα και περισσότερο αν το προτιμάμε. Αξίζει να τη δοκιμάσουμε!

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι σε κύβους (σπάλα ή κιλότο)

3 κρεμμύδια ξερά σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο στον τρίφτη

1 κιλό ντομάτες στον τρίφτη

2-3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους

1 λίτρο ζωμό βοδινού

1 ποτήρι ξηρό κόκκινο κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Πάπρικα γλυκιά, μοσχοκάρυδο, 2 φύλλα δάφνης

Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο, το κρέας, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να ροδίσει καλά το κρέας από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και το ζωμό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 1 – 1 ½ ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις πατάτες και αφήνουμε ακόμα 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και οι πατάτες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ή ζωμό λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα αν το θέλουμε πηχτό ή σούπα.

Καλή απόλαυση!

Tips : Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 πράσινες ή κόκκινες πιπεριές ή και καρότα αν μας αρέσουν.(Τις ρίχνουμε μαζί με τις πατάτες)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste