Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης

Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα στα πρόθυρα ανθ...

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη στην Αγγλική εφημερίδα The Guardian κάνοντας έκκληση στους λαούς της Ευρώπης να στηρίξουν την προσπάθεια του κόμματος του

Συνέντευξη στην έγκυρη και προοδευτικών πεποιθήσεων Βρετανική εφημερίδα The Guardian έδωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνει σε Παρίσι και Βερολίνο. Όπως σημειώνει το site της εφημερίδας Το Βήμα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε στην Αγγλική εφημερίδα ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας ανθρωπιστικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι παρά τα δύο πακέτα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, που συνοδεύονται από επώδυνα μέτρα λιτότητας, η ύφεση στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε ιστορικά επίπεδα.

Επίσης ο κ. Τσίπρας που δεν μάσησε τα λόγια του, είπε ότι το ποσοστό της ανεργίας έχει εκτοξευτεί και η κοινωνική συνοχή της χώρας έχει καταρρεύσει. Ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι «κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απευθύνουμε έκκληση στους λαούς της Ευρώπης να μας υποστηρίξουν στην προσπάθειά μας να σταματήσουμε την πορεία της χώρας σε αυτό που ονομάζεται κοινωνική κόλαση». Επίσης ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς θύμισε ότι η υπογραφή του μνημονίου και της δανεικαής σύμβασης ήταν βαρυσήμαντες πολιτικές αποφάσεις  που δυστυχώς ελήφθησαν ερήμην του ελληνικού λαού και αποδείχθηκαν καταστροφικές.

Να σημειωθεί ότι η Guardian δημοσιεύει εκτός από τη συνέντευξη Τσίπρα και μία δημοσκόπηση, βάσει της οποίας το 72% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη ενώ το  52% θεωρεί ότι πιθανόν κι άλλες χώρες θα ακολουθήσουν την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ.

Στο μεταξύ, το πρακτορείο Bloomberg σε άρθρο του εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του ΑλέξηΤσίπρα, τον οποίο και χαρακτηρίζει «επικίνδυνο» καθώς και ότι εξαπατά τον ελληνικό λαό λέγοντας του ότι μπορεί να ακυρώσει τους όρους του μνημονίου, χωρίς να διακοπεί η χρηματοδότηση της χώρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις