Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Ένα υπέροχο Μιλφέιγ!

Ένα υπέροχο Μιλφέιγ!

Κατηγορία : Γλυκά Νο27

Μια εκπληκτική συνταγή για Μιλφέιγ! Ανήκει στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου κι εμείς τη δοκιμάσαμε προχτές από τα χεράκια της φίλης μας Αντωνίας η οποία και μας κατεύθυνε για να τη βρούμε. Την ευχαριστούμε και σας την παραθέτουμε! Δοκιμάστε την οπωσδήποτε, είναι ίσως το καλύτερο Μιλφέιγ που φάγαμε ποτέ!

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα (εμπορίου)

1 λίτρο γάλα

1 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη

1 1/3 φλ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος

1 κλωνάρι βανίλιας

4 αυγά

2 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

 

Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα. Με πιρούνι την τρυπάμε παντού και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC, στον αέρα, για 10΄. Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Με γάντια κουζίνας στα χέρια πατάμε καλά τη σφολιάτα να ξεφουσκώσει και πετάμε τη λαδόκολλα. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170οCκαι συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσει καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε το ½ από το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και τη βανίλια, αφού πρώτα τη χαράξουμε κατά μήκος.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το υπόλοιπο κρύο γάλα με μίξερ χειρός. Αφαιρούμε τη βανίλια και με τη μύτη ενός μαχαιριού ξύνουμε τον καρπό της και τον ρίχνουμε στο γάλα. Λίγο λίγο, και πάντα ανακατεύοντας με σύρμα, προσθέτουμε το μείγμα χτυπημένων αυγών στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το βούτυρο για να λιώσει όσο είναι ζεστή. Ανακατεύουμε με σύρμα. Τη βάζουμε σε μπολ φαρδύ και καλύπτουμε με μεμβράνη κολλώντας τη στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει πέτσα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Ξαναχτυπάμε την κρέμα βανίλιας, αφού κρυώσει, με μίξερ χειρός για να αφρατέψει και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας (να ενωθούν) απαλά με σπάτουλα.

Κόβουμε κατά μήκος την ψημένη σφολιάτα σε 3 ίσα μέρη. Βάζουμε σε πιατέλα το πρώτο φύλλο, απλώνουμε το ½ της κρέμας, βάζουμε το δεύτερο, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τέλος καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας. Αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Καλό είναι να στήνουμε το μιλφέιγ την τελευταία στιγμή για να μη νοτίζουν τα μπισκότα. Επίσης, να αποφεύγουμε να το βάζουμε στο ψυγείο για τον ίδιο λόγο.

 

Καλή απόλαυση!

 

Tips : Η Αντωνία είχε προσθέσει και σαντιγύ πάνω από την τελευταία στρώση σφολιάτας και μας άρεσε πολύ!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste