Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάνω από χίλιοι πρόσκοποι «ζωντάνεψαν» το κέντρο της Πάτρας

Πάνω από χίλιοι πρόσκοποι «ζωντάνεψαν» τ...
Μαρτάτος Tάκης

Μαζί είχαν έρθει και 250 συνοδοί και εκπαιδευτές- Πολλές οι δράσεις στην Πλατεία Γεωργίου-Οι εθελοντές του Δήμου μάζεψαν παλιά υποδήματα που πρόσφεραν οι πολίτες

Μεγάλη ήταν η επιτυχία που σημείωσε η 28η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση που διοργανώθηκε φέτος από την Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. και την Περιφερειακή Εφορεία Αχαΐας στην Πάτρα από την Πέμπτη 19 Απριλίου μέχρι το πρωί της Κυριακής 22 Απριλίου 2012. Η πανηγυρική τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Απριλίου το βράδυ στο χώρο της Πολιτείας στα Παλαιά Σφαγεία.

Οι νεαροί πρόσκοποι είχαν στην κυριολεξία «πλημμυρίσει» για τέσσερις μέρες το κέντρο της Πάτρας προσφέροντας μία μοναδική εικόνα στους περαστικούς. Όπως ανέφερε η Μαρία Γούβη, έφορος δημοσίων σχέσεων της Εφορείας προσκόπων περιοχής Πελοποννήσου στο thebest.gr, στην Πάτρα βρέθηκαν συνολικά πάνω από 1000 πρόσκοποι μαζί με 250 άτομα συνοδούς και εκπαιδευτές οι οποίοι έκαναν διάφορες πολιτιστικές δράσεις όπως για παράδειγμα έκθεση φωτογραφίας στον Έσπερο ή έκθεση της προσκοπικής ιστορίας στο Μέγαρο Λόγου και τέχνης.

Οι πρόσκοποι είχαν έρθει από διάφορα μέρη της χώρας όπως η Αθήνα, η Τρίπολη, η μακρινή Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ρόδος, η Χαλκίδα, κ.α. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι πρόσκοποι διέμειναν σε σχολεία της περιοχής όπου και κοιμήθηκαν στην κυριολεξία προσκοπικά, δηλαδή με τους υπνοσάκους που είχαν φέρει μαζί τους.

Εξάλλου κεντρικό σύνθημα και φιλοσοφία τους είναι να μαθαίνεις να επιβιώνεις σε οποιαδήποτε συνθήκες. Στο μεταξύ στην πλατεία Γεωργίου το Σάββατο 21 Απριλίου το πρωί εκτός από τις δράσεις των προσκόπων υπήρχαν και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα όπως για παράδειγμα προσομοίωση ανατροπής και σύγκρουσης αυτοκινήτου που διοργανώθηκε από το Road Safety Institute Panos Mylonas.

Επίσης εθελοντικές οργανώσεις είχαν στήσει τα ενημερωτικά περίπτερα τους όπως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οι Γονείς ατόμων εξαρτημένων από το αλκοόλ, το «Αγκαλιάζω», η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η Ελληνική Ένωση Αντιμετώπισης της σκλήρυνσης κατά πλάκας, κ.α.

Ακόμα σημαντική ήταν η δράση της Δημοτικής Ιματιοθήκης του Δήμου Πατρέων. Εθελοντές της Δημοτικής Ιματιοθήκης με επικεφαλής την Άντα Ρεμούντη είχαν απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να φέρουν στην πλατεία Γεωργίου παλιά παπούτσια, κατά κύριο λόγο ανδρικά και η ανταπόκριση στο περασμένο Σάββατο ήταν μεγάλη. Η συλλογή παλιών υποδημάτων όπως και ρούχων που θα δοθούν σε απόρους, συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα, όπως ανέφερε η κυρία Ρεμούντη στο thebest.gr, Τρίτη-Τετάρτη και Πέμπτη 10-1 το πρωί στο γραφειάκι της Δημοτικής Ιματιοθήκης στην πλατεία κάτω από την Εθνική Πατρών Αθηνών πίσω από το κατάστημα Sprider.

Εκεί μάλιστα λειτουργεί και κοινωνικό φαρμακείο και κοινωνικό ιατρείο για δωρεάν εξέταση των πολιτών. Τις υπόλοιπες μέρες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν παλιά τους ρούχα και παπούτσια στα δημοτικά τους διαμερίσματα. Για παράδειγμα στο κεντρικό διαμέρισμα τα είδη ένδυσης και υπόδησης συγκεντρώνονται στο χώρο του παλαιού Αρσακείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις