Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Πολίτικο Κεάτ-Κεμπάπ - Για να γίνουν 10 άτομα μια παρέα!!!

Πολίτικο Κεάτ-Κεμπάπ - Για να γίνουν 10 ...

Κατηγορία : Πολίτικη κουζίνα

Μια υπέροχη αυθεντική πολίτικη συνταγή από τον καλό μου φίλο Κώστα Ιωαννίδη που πέρασε την πρώτη παιδική ηλικία μέσα στις μεθυστικές μυρωδιές και ακαταμάχητες γεύσεις της Πόλης! Εμπιστευτείτε τον, το αυθεντικό είναι πάντα εγγυημένο!

(Επειδή τον θέλει το χρόνο του, αφού το καλό πράγμα αργεί να γίνει, προμηθευτείτε τα υλικά σήμερα για να το φτιάξετε αύριο Κυριακή με όλη την παρέα σας!)

Υλικά

2 κιλά χοιρινό - κομμένα σε κύβους

1 κιλό αρνάκι - πλευρά κομμένα τετράγωνα

1,5  κιλό μελιτζάνες - κομμένες σε κύβους

1 κιλό ντομάτες - κομμένες σε κύβους

1 κιλό κρεμμύδια – κομμένα σε φέτες

250 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελάδος ανάλατο σε ράβδο

Πιπέρι – μίγμα 4 είδη

Πάπρικα γλυκιά

Αλάτι

Λαδόκολλες

Αλουμινόχαρτο

Σπάγκος

Εκτέλεση

Στρώνουμε πάνω σε ένα τραπέζι τις λαδόκολλες σταυρωτά και στην συνέχεια από πάνω χιαστί.  Στο κοινό τους σημείο βάζουμε τα κομμάτια με το κρέας, τις μελιτζάνες, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και αλατίζουμε καλά. Στην συνέχεια γεμίζουμε την παλάμη μας με το πιπέρι και ρίχνουμε με τον ίδιο τρόπο 2 φορές. Προσθέτουμε και λίγο πάπρικα γλυκιά. Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε το πιπέρι, το αλάτι και η πάπρικα να είναι παντού στο κρέας και τα λαχανικά. Στο τέλος πάνω από όλα βάζουμε σε κύβους όλο το βούτυρο.

Μόλις τελειώσει η προηγούμενη φάση, αρχίζει η φάση του περιτυλίγματος με σκοπό να μην αφήσουμε κανένα κενό που θα μπορούσε να φύγει ο ατμός από το φαγητό, αλλά να παγιδευτεί μέσα στις λαδόκολλες προκειμένου να μαγειρευτεί.

Παίρνουμε λοιπόν τις άκρες από τις λαδόκολλες και σταυρωτά κλείνουμε το κρέας με τα λαχανικά μέσα. Στην συνέχεια για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα δένουμε όλο το πακέτο με τον σπάγκο έτσι ώστε να μην αφήσουμε κανένα κενό που θα μπορούσε να φύγει ο ατμός από το φαγητό. Αυτό γίνεται άλλες 2 φορές με λαδόκολλες και μια τουλάχιστον με αλουμινόχαρτο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στην συνέχεια αφού βάλουμε το πακέτο σ’ ένα ταψί, το βάζουμε στον φούρνο και το ψήνουμε στους 150- 160 βαθμούς για τουλάχιστον 6 ώρες. Η όλη επιτυχία είναι να ψηθούν το κρέας και τα λαχανικά μέσα στους ατμούς τους. Όταν δείτε ότι το όλο πακέτο έχει φουσκώσει μετά μια ώρα ψησίματος θα βεβαιωθείτε ότι ψήνεται και είστε σε καλό δρόμο.

Μετά από 6 ώρες βγάζουμε το κεάτ-κεμπάπ από τον φούρνο,  μαζευόμαστε όλοι γύρω από το τραπέζι για να ανοίξουμε από την μέση προς τα έξω τις λαδόκολλες, να απελευθερωθούν οι ατμοί για να απολαύσουμε καταρχήν την μυρωδιά του φαγητού και στην συνέχεια την γεύση του και το πλούσιο ζουμί του.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste