Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Achaia Clauss: Πανήγυρις στο εκκλησάκι του Αγίου Θωμά

Achaia Clauss: Πανήγυρις στο εκκλησάκι τ...

Θα τελεστούν όλες οι προβλεπόμενες ιερές Ακολουθίες την Κυριακή

Στιγμές κατάνυξης θα ζήσουν και φέτος, όσοι ανέβουν στην ΑΧΑΪΑ CLAUSS το προσεχές Σαββατοκύριακο, «του Θωμά». Κι αυτό γιατί στο υπεραιωνόβιο εκκλησάκι του Αγίου Θωμά, που έχτισε ο Γουσταύος Κλάους στα 1892, θα τελεστούν κατ’ εντολήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, όλες οι προβλεπόμενες ιερές Ακολουθίες της πανηγύρεως, που θα κορυφωθούν  με την περιφορά της ιστορικής εικόνας του Αγίου, το πρωί της Κυριακής 22 Απριλίου.

Το όλο πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει Μεγάλο Εσπερινό, στις 6.30΄μ.μ. του Σαββάτου 21 Απριλίου, Θεία Λειτουργία στις 7.30΄π.μ. και ιερή Λιτανεία στις 10.00΄π.μ. της Κυριακής και, τέλος, Εσπερινό και Ιερή Παράκληση στις 6.30΄το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναός του Αγίου Θωμά είναι γνωστός και αγαπητός σε όλους τους κατοίκους των γύρω από την ΑΧΑΪΑ CLAUSS οικισμών και χωριών, οι κάτοικοι των οποίων καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής του Θωμά  πραγματοποιούν προσκυνηματικές επισκέψεις στο εκκλησάκι και αποτίουν φόρο τιμής στον Απόστολο που έγινε αφορμή για την επιβεβαίωση της Αναστάσεως του Χριστού, ενώ δεν παραλείπουν να περάσουν κι από την κάβα «Δανιηλίς» του Οινοποιείου για να κεραστούν την καθιερωμένη Μαυροδάφνη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture