Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μειωμένη σε σχέση με πέρσι η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα - Έκτακτα μέτρα από την Τροχαία

Μειωμένη σε σχέση με πέρσι η έξοδος των ...

Τα παρεπόμενα της κρίσης «χτύπησαν» πάντως πρωτίστως τις μετακινήσεις με ΙΧ

Ολοκληρώνεται σταδιακά το μεγάλο «κύμα» της εξόδου των εκδρομέων από την Αθήνα και τα αστικά κέντρα. Μια έξοδος που σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας ήταν μικρότερη φέτος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Ειδικότερα, μέχρι και νωρίς τη Μεγάλη Παρασκευή τα οχήματα που εγκατέλειψαν την Αθήνα υπολογίζονταν σε περίπου 155.000, έναντι 175.000 πέρυσι. Εκτιμάται ότι συνολικά η έξοδος των Αθηναίων από το κλεινόν άστυ θα είναι φέτος μικρότερη κατά 10% με 12% σε σχέση με την πασχαλινή περίοδο του 2011.

Τα παρεπόμενα της κρίσης «χτύπησαν» πάντως πρωτίστως τις μετακινήσεις με ΙΧ, καθώς αυξημένες κατά περίπου 40% ήταν φέτος οι προσφερόμενες θέσεις στις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ενώ μόνον την Μεγάλη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 27 έκτακτες πτήσεις στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αυξημένη ήταν - και αναμένεται να είναι και σήμερα - η κίνηση στους επιβατικούς σταθμούς των ΚΤΕΛ, εκεί όπου τα δρομολόγια διεξάγονται πλέον κανονικά, μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκαν και τα δρομολόγια των πλοίων, μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ. Την Μεγάλη Παρασκευή ήταν προγραμματισμένα 14 δρομολόγια από τον Πειραιά, ενώ επτά (7) έχουν προγραμματιστεί για το Μεγάλο Σάββατο, δύο (2) για την Κυριακή του Πάσχα, 13 τη Δευτέρα του Πάσχα και 18 την Τρίτη.

Πάντως ενώ από τον Πειραιά η κίνηση ήταν ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, αντιθέτως αυξημένη είναι μέχρι στιγμής η κίνηση των επιβατών στη γραμμή του Αργοσαρωνικού αλλά και οι επιβάτες και τα ΙΧ αυτοκίνητα που διακινήθηκαν προς τους προορισμούς τους από το λιμάνι του Λαυρίου.

Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα της Τροχαίας παραμένουν και αστυνομικοί θα βρίσκονται και τις επόμενες ώρες σε επιφυλακή κατά μήκος των εθνικών οδών για τη διευκόλυνση των οδηγών, κυρίως στα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου.

Ισχύουν επίσης οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής: Μεγάλη Παρασκευή: 06.00-16.00, Δευτέρα του Πάσχα: 15.00-22.00.

Τα αυξημένα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τη σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων που… παραδοσιακά διαρκεί έως την Κυριακή του Θωμά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις