Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου» από τη μικτή χορωδία της Πολυφωνικής

Πάτρα: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου» από ...

Το βράδυ στο ναό του Αγίου Διονυσίου για άλλη μία χρονιά το Πατρινό φωνητικό σχήμα θα αποδώσει μοναδικά το περιώνυμο τροπάριο

Ιδιαίτερη θα είναι η αποψινή ιερά ακολουθία των 12 ευαγγελίων στο ναό του Αγίου Διονυσίου καθώς όπως κάθε χρόνο Μεγάλη Πέμπτη στο ναό, λίγο μετά τις 8 το βράδυ το περιώνυμο τροπάριο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου», θα αποδώσει η 70μελής Μικτή χορωδία του ομίλου της Πολυφωνικής χορωδίας.

Η ερμηνεία του τροπαρίου για  29η συνεχόμενη χρονιά, που συνδέεται με την κορύφωση του Θείου  δράματος κατά την ακολουθία της Μεγάλης Πέμπτης, αποτελεί ένα ξεχωριστό πραγματικά έθιμο για τον Οργανισμό της Πολυφωνικής, ήδη από την ίδρυση της το 1983, όπου παλαιά και νέα μέλη του σχήματος της Μικτής Χορωδίας, συναντιώνται για την τήρηση του. Επίσης η μελωδική συμμετοχή της χορωδίας της υποβλητική στιγμή της εξόδου του Εσταυρωμένου χαρίζει στους πιστούς μία ξεχωριστή εμπειρία αλλά και συγκίνηση.

Στο μεταξύ η Πολυφωνική αναμένεται να συμμετάσχει και αύριο Μεγάλη Παρασκευή στην περιφορά του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας όπου χορωδοί της θα αποδώσουν τα εγκώμια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture