Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Πανακότα με γιαούρτι και σως γλυκού κρασιού!

Πανακότα με γιαούρτι και σως γλυκού κρασιού!

Κατηγορία : Γλυκά Νο10

Μια απολαυστική παραλλαγή συνταγής του Παρλιάρου. Πεντανόστιμη, αξίζει να της αφιερώσετε το χρόνο που απαιτεί!

Υλικά
600γρ κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) 
100γρ γάλα φρέσκο 
60γρ μέλι 
20γρ ζάχαρη 
3 φύλλα ζελατίνης ( ή φακελάκια 15 γρ) 
200γρ γιαούρτι 
500γρ. φράουλες
χυμό από ½ λεμόνι 
150γρ ζάχαρη 
100γρ γλυκό κρασί Vinsanto ή Μαυροδάφνη 

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα με το γάλα, το μέλι και τη ζάχαρη και βάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας. 
Μόλις αρχίσει το μείγμα μας να φουσκώνει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης που προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό (θα βρείτε και οδηγίες στη συσκευασία τους). 
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του. 
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε για να έχουμε ομογενές μείγμα και βάζουμε στο ψυγείο για δύο τουλάχιστον ώρες. (Μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια να παγώσει στο ψυγείο ή σε όποια φόρμα επιθυμούμε)


Ψιλοκόβουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με τη ζάχαρη. Τις αφήνουμε για μία ώρα και έπειτα τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για τρία λεπτά προσθέτοντας το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξαναχτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το Vinsanto ή τη Μαυροδάφνη. 
Ρίχνουμε τη σως πάνω από την πακανότα μας και είναι έτοιμη για σερβίρισμα! 

Αν η πανακότα έχει κολλήσει στα μπολ και δεν βγαίνει, βυθίστε τα σε καυτό νερό για λίγα λεπτά/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste