Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σκηνοθετεί και πάλι «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» ο Μουμουλίδης

Σκηνοθετεί και πάλι «Ιφιγένεια εν Αυλίδι...

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας βρίσκεται αυτές τις μέρες στο θέατρο «Απόλλων» με την παράσταση «Ελένη ή ο κανένας»

Στην Πάτρα βρίσκεται αυτές τις μέρες ο σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θέμης Μουμουλίδης. Αφορμή η παρουσίαση στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» έως και την Παρασκευή 6 Απριλίου, της παράστασης που έχει σκηνοθετήσει «Ελένη ή ο κανένας» με την εξαιρετική ερμηνεία της Αλεξάνδρας Σακελλαροπούλου στο δραματικό ρόλο της Σπετσιώτισσας ζωγράφου Ελένης Μπούκουρα-Αλταμούρα.

Χθες Τετάρτη στην πρώτη παράσταση που δόθηκε, το θέατρο ήταν γεμάτο ως επί το πλείστον από γυναίκες ενώ η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου τη στιγμή του δυνατού χειροκροτήματος από το κοινό έδιξε συγκινημένη και υποκλίθηκε με δάκρυα στα μάτια. Ο Θέμης Μουμουλίδης διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο της Πάτρας για μία περίοδο 8 χρόνων, από το Νοέμβριο του 1999 έως και το 2007, μία περίοδο ιδιαίτερα παραγωγική για το ΔΗΠΕΘΕ μας αφού έφτασε να πάει μέχρι και στην Επίδαυρο το 2003 με την « Ηλέκτρα» του Ευριπίδη με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη και την Μάγια Λυμπεροπούλου.

Όπως μάθαμε ο πάντα δραστήριος και παραγωγικός Θέμης Μουμουλίδης το φετινό καλοκαίρι θα σκηνοθετήσει την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, έργο που είχε υπογράψει σκηνοθετικά και στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας το καλοκαίρι του 2004 με την Καραμπέτη και τον Στέλιο Μάινα.

Στο καινούριο ανέβασμα ο Θέμης Μουμουλίδης θα έχει πάλι κοντά του την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ως Κλυταιμνήστρα και τον Στέλιο Μάινα στο ρόλο του Αγαμέμνονα. Τα σκηνικά και τα κοστούμια θα κάνει ο Γιώργος Πάτσας, στη διανομή, απ’ όσο έχει γίνει γνωστό ως τώρα θα είναι επίσης ο Μάνος Βακούσης και η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου ενώ την κορυφαία του Χορού πιθανότατα θα αναλάβει να την ερμηνεύσει η τραγουδίστρια Ρίτα Αντωνοπούλου που πρόσφατα συνέπραξε με την Ορχήστρα Νυκτών εγχόρδων του Θανάση Τσιπινάκη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture