Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Φάρος Ποντίων» Πατρών: Εκδρομή στα Σούρμενα Αττικής

«Φάρος Ποντίων» Πατρών: Εκδρομή στα Σούρ...

Ο Σύλλογος συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τα «90 χρόνια ταφικό έθιμο»

Ο «Φάρος Ποντίων» Πατρών, έχοντας επίγνωση της ιστορικής πορείας του Ποντιακού Ελληνισμού και αισθανόμενος την ευθύνη για τη βαριά κληρονομιά που φέρει, συμμετέχει, με το χορευτικό τμήμα του, στο Παμποντιακό Πανυγύρι της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων για τα «90 χρόνια ταφικό έθιμο» και οργανώνει εκδρομή, το Σάββατο 21 Απριλίου, στα Σούρμενα Αττικής. Πρόκειται για ένα έθιμο, το οποίο έφεραν μαζί τους οι Πόντιοι πρόσφυγες και του οποίου οι ρίζες χάνονται στην αρχαιότητα.

Το πενθήμερο εκδηλώσεων είναι παγκόσμιας εμβέλειας και περιλαμβάνει ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Είναι ορόσημο των απανταχού Ποντίων που πηγαίνουν όχι μόνο για να τιμήσουν, αλλά και να ζήσουν από κοντά τις ιδιαίτερες αυτές στιγμές του πολιτισμού μας, που λαμπρύνουν με το μεγαλείο τους, το λεκανοπέδιο Αττικής, την χώρα μας, αλλά και τον Ελληνισμό όπου γης.

Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου που θα συμμετέχουν στην εκδρομή θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Ιστορικό και Λαογραφικό Ποντιακό Μουσείο Σουρμένων, που βρίσκεται και λειτουργεί στην Κεντρική Πλατεία των Σουρμένων του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και να θαυμάσουν μια πλούσια συλλογή αντικειμένων, φωτογραφικό υλικό, έγγραφα, παραδοσιακές στολές, καθώς και αρχείο με όλες σχεδόν τις εκδόσεις ποντιακών περιοδικών και εφημερίδων των τελευταίων πενήντα χρόνων.

Θα θαυμάσουμε όχι μόνο τα παιδιά του χορευτικού μας, αλλά και χορευτικά συγκροτήματα απ΄ όλη την Ελλάδα. Το παραδοσιακό ποντιακό γλέντι θα συνεχιστεί μέχρι πρωίας, με κεμεντζέ, ταούλ’, τουλούμ’, γαβάλ... κρασί και χαμψία !

Αναχώρηση το μεσημέρι του Σαββάτου και επιστροφή τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6974371049.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture