Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Μελιτζάνες με ντομάτα,θυμάρι και φέτα!

Μελιτζάνες με ντομάτα,θυμάρι και φέτα!

Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα Νο5

Μια πολύ απλή συνταγή, ακόμα και για αρχάριους, γρήγορη και νόστιμη.

Υλικά

4 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες

2 ντομάτες ψιλοκομμένες και στραγγισμένες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

300γρ φέτα (αν δεν τρώτε τη φέτα μπορείτε να βάλετε μαλακό κίτρινο τυρί)

Ψιλοκομμένο βασιλικό

Θυμάρι

Ξύδι μπαλσάμικο

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αλατίζουμε τις φέτες της μελιτζάνας και τις αφήνουμε για μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Μετά ξεπλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε.

Τις αλείφουμε με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε με λίγο ξύδι μπαλσάμικο και θυμάρι και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 10-12 λεπτά).

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες με την πιπεριά, το σκόρδο, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και βάζουμε το μείγμα μας πάνω στις μελιτζάνες.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε από πάνω τη φέτα (ή το κίτρινο τυρί) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste