Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Την Πέμπτη θα προβληθούν τα βραβευμένα φιλμ της Δράμας

Την Πέμπτη θα προβληθούν τα βραβευμένα φ...
Μαρτάτος Tάκης

Την εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στα Ster Cinemas διοργανώνει η κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Αυτήν την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 στις 20.30 στα Ster Cinemas στη Βέσο Μάρε θα πραγματοποιήσει η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας το καθιερωμένο αφιέρωμα της στις ταινίες του Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Δράμας. Συνολικά θα παιχθούν 12 βραβευμένες ταινίες του τελευταίου 34ου Φεστιβάλ της Δράμας (19 με 24 Σεπτεμβρίου 2011).

Παρών στις προβολές αναμένεται να είναι όπως και πέρυσι ο Πατρινής καταγωγής καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Δράμας Αντώνης Παπαδόπουλος που θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στους Πατρινούς σινεφίλ.

Το πρόγραμμα προβολών θα ξεκινήσει με τα φιλμ «Γεια σου Ανέστη» του Δημήτρη Κανελλόπουλου που κατάγεται από το νομό Αρκαδίας (τιμήθηκε με το βραβείο «Τώνια Μαρκετάκη» για την καλύτερη ταινία κοινωνικού προβληματισμού) και «Toothbrushes» των Νίκου Μπρανίδη και Γιάννη Μπουγιούκα (τιμητική διάκριση μοντάζ στο Νίκο Βαβούρη). Στη συνέχεια θα παιχθούν το 18λεπτο «Πατάρι» του 32χρονου Μίνου Νικολακάκη (τιμητική διάκριση καλύτερης φωτογραφίας στον Δημήτρη Θεοδωρόπουλο) με πρωταγωνιστές τους Μάξιμο Μουμούρη και Μάνο Βακούση και «Ηγέτης» του Γαβριήλ Τζάφκα (τιμητικές διακρίσεις σεναρίου και μουσικής).

Ακόμα στο α’ μέρος θα προβληθούν τα φιλμ «Κόφ’το!» του Βασίλη Καλαμάκη (τιμητική διάκριση καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στον Ερρίκο Λίτση), «Κινητά στοιχεία» του Ανδρέα Σιαδήμα (βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, τιμητικές διακρίσεις ήχου και φωτογραφίας) με πρωταγωνιστές τους Φούλη Μπουντούρογλου και Γιάννη Ζουγανέλη και «Ο μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ» της Ρηνιώς Δραγασάκη.

Στο φιλμ αυτό που κέρδισε το 2ο βραβείο καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας και τα βραβεία σκηνικών και κοστουμιών, σύμφωνα με το σενάριο, μία μικρούλα τρώει σερενάτα, ο μπαμπάς της φεύγει σε ταξίδι για δουλειές, η μαμά κάνει περμανάντ, η αδερφή της κλείνεται με τις ώρες στο μπάνιο, ο Λένιν παραμονεύει πάνω στο άδειο γραφείο του μπαμπά και στο βίντεο του Ντίνου παίζει συνέχεια ο Φρέντυ.

Το β’ μέρος περιλαμβάνει κατ’ αρχή το φιλμ «Πίστομα» του Γιώργου Φουρτούνη από τη Ρόδο που κατέκτησε το 1ο βραβείο μυθοπλασίας, με κεντρικό ήρωα έναν άντρα που επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από καιρό και στο σχεδόν εγκαταλελειμμένο, ερειπωμένο χωριό του βρίσκει τη γυναίκα του με ένα παιδί που δεν είναι δικό του.

Επίσης θα προβληθούν τα φιλμ μικρού μήκους «Ίρις» του Αλέξανδρου Σιπσίδη (Εύφημος Μνεία), «Νύφη» του Λευτέρη Χαρίτου (Βραβείο Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Οπτικοακουστικού τομέα) με πρωταγωνιστές τους Μαρκέλλα Αφροδίτη Γιαννάτου και τη Γιώτα Φέστα, «Ελένη» του Στέργιου Πάσχου (τιμητική διάκριση καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στην Ιωάννα Κολλιοπούλου) και «Τζαφάρ» σε σκηνοθεσία της Λαρισαίας Νάνσυς Σπετσιώτη.

Κεντρικός ήρωας στο φιλμ «Τζαφάρ» (φωτό) που πήρε Εύφημο Μνεία και το βραβείο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος είναι ένας μετανάστης που περιμένει στο διάδρομο ενός νοσοκομείου ενώ οι γονείς της 9χρονης Άννας την αποτρέπουν από το να καθίσει δίπλα του. Παίζουν στην ταινία η Ναταλία Δραγούμη, ο Νίκος Ψαρράς, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και ο Waseem Aktar.

Οι προβολές θα ολοκληρωθούν στις 23.30.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture