Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ελληνικές νάρκες βρέθηκαν στην...Αφρική

Ελληνικές νάρκες βρέθηκαν στην...Αφρική

Κ. Σπηλιόπουλος: Ορισμένες απ΄ αυτές υποτίθεται ότι είχαν καταστραφεί

Πιέσεις και μάλιστα με τον «χαρακτηρισμό περίεργες», δέχεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας , όπως καταγγέλλει ο υφυπουργός κ. Κ. Σπηλιόπουλος για το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε για την καταστροφή των ναρκών. Οι πιέσεις εντοπίζονται στο να συνεχισθεί η παλαιά σύμβαση, βάσει της οποίας δόθηκαν έως τώρα 2,5 εκατ. ευρώ, χωρίς να καταστραφούν όλες οι νάρκες και το σημαντικότερο οι υπό καταστροφή νάρκες εξήχθησαν στη...Βουλγαρία για να καταστραφούν εκεί.

Ορισμένες απ΄ αυτές που υποτίθεται ότι είχαν καταστραφεί (και για τις οποίες πληρώσαμε για να καταστραφούν) εντοπίσθηκαν από Αμερικανούς σε ορισμένες χώρες της... Αφρικής, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα οποία ουδέποτε δεν έχουν διαψευσθεί.

Το θέμα της καταστροφής των ναρκών έφθασε και στη Βουλή.

Ο τότε υπουργός Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος είχε κηρύξει έκπτωτη την εταιρία που ανέλαβε την καταστροφή των ναρκών, λόγω όλων αυτών που συνέβησαν.

Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη βάσει της συνθήκης της Οττάβα να καταστρέψει τις νάρκες αυτές, πλην όμως τα ΕΑΣ, που τους έχει ανατεθεί η σύμβαση δεν μπόρεσαν να το πράξουν και αναζητήθηκαν... μεσάζοντες, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός, που απευθύνθηκαν στη... Βουλγαρία:

«Δώσαμε τόσα χρήματα και μόνον το 1/3 των ναρκών έχει καταστραφεί και μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση», αναφέρει ο υφυπουργός, ο οποίος αποκαλύπτει ότι έχουν κατατεθεί στο υπουργείο προτάσεις από ελληνικές επιχειρήσεις με μηδενικό τίμημα: «Μπορούμε να τις καταστρέψουμε, εδώ στην Ελλάδα, χωρίς να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ», σημειώνει ο κ. Σπηλιόπουλος.

Τώρα θα πείτε εμφανίσθηκαν ξαφνικά ελληνικές εταιρίες που μπορούν να καταστρέφουν νάρκες και μάλιστα δωρεάν, μεσούσης της οικονομικής κρίσης;

Το θέμα δεν είναι η καταστροφή, αλλά η πιστοποίηση από το ΝΑΤΟ ότι μπορεί να καταστρέφουν νάρκες και αυτή η πιστοποίηση, λένε οι ειδικοί, αξίζει αρκετά, αφού το ΝΑΤΟ διαθέτει πολλές νάρκες προς καταστροφή.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά