Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Όταν οι τέχνες συνεργούν

Όταν οι τέχνες συνεργούν

«Η ζωγραφική της ποίησης. Εικονοποίηση και φόρμα»

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 18.00 – 21.00, στο θεατράκι Μελίνα Μερκούρη (του Βιολογικού Πανεπιστημίου Πατρών) ο Σκιαθάς Αντώνης: Ποιητής - Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων θα εισηγηθεί με θέμα «Η ζωγραφική της ποίησης. Εικονοποίηση και φόρμα» και θα έχει έναν δημιουργικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δικτύου για την Τέχνη στην Εκπαίδευση (ASPA_Art School PAtras).

Το Δίκτυο για την τέχνη στην εκπαίδευση http://artschoolpatras.weebly.com είναι μια πλατφόρμα καλλιτεχνών και επιστημόνων παιδαγωγών που οργανώνει και συντονίζει συζητήσεις, πράξεις και δράσεις για την διερεύνηση της λειτουργίας της Τέχνης στο σύγχρονο ελληνικό δημοτικό σχολείο.

Είναι πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών με επιστημονικό υπεύθυνο την Μάρω Γαλάνη (PhD) διδάσκουσα κίνηση, χοροθέατρο στο Τμήμα και εκπαιδευτικών της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας για την εκπαίδευση των δασκάλων στην Τέχνη, την κατανόηση της οργανικής και δομικής σχέσης ανάμεσα στην δημιουργία και τη διδασκαλία που θα οδηγήσει σε ποιοτικές αλλαγές στο τρόπο με τον οποίο οι προθέσεις παιδαγωγών υλοποιούνται και μορφοποιούνται, είτε σε τρόπο κατάκτησης της γνώσης (Πράξη διδασκαλίας), είτε σε καλλιτεχνική δημιουργία μέσα στο σχολείο (Πράξη Τέχνης).

Το Δίκτυο, τον Ιούνιο 2011 υλοποίησε με επιτυχία το 1ο φεστιβάλ «η Τέχνη στο Σχολείο» στο Αρσάκειο και ήδη προετοιμάζει το φετινό 2ο. Μετά την ολοκλήρωση του περσινού πρώτου κύκλου εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα «Πολύτεχνο στο σχολείο - όταν οι τέχνες συνεργούν» από Μάρτιο έως Ιούνιο 2011, τον οποίο παρακολούθησαν με επιτυχία 20 εκπαιδευτικοί ξεκίνησε ήδη από τον Νοέμβριο τον δεύτερο κύκλο στον οποίο συμμετέχουν 25 νέοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.

Χωρίς budget το πρόγραμμα αυτό στηρίζεται στην εθελοντική εργασία τόσο των εκπαιδευομένων δασκάλων και νηπιαγωγών (διοργάνωση, εμψύχωση ομάδων μαθητών κλπ) όσο και των εισηγητών – διδασκόντων που είναι καλλιτέχνες, ποιητές και πανεπιστημιακοί της πόλης μας.

Την ενότητα της Πέμπτης 2/2/12 μπορούν να παρακολουθήσουν επιπλέον των 25 εκπαιδευτικών όποιο άλλοι το επιθυμούν κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλέφωνο 2610 997735 και 6937049329

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture