Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ενδιαφέρουσες Εκδηλώσεις στην Χριστιανική Στέγη Πατρών

Ενδιαφέρουσες Εκδηλώσεις στην Χριστιανικ...

Σύναξη Νέων και Εκδήλωση για τους Γονείς

Η Χριστιανική Στέγη Πατρών, με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών –εορτή των προστατών των γραμμάτων- και της μεγάλης εορτής της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου)- εορτή της μητέρας κατά την ορθόδοξη παράδοση – οργανώνει στην αίθουσα εκδηλώσεών της, Παντανάσσης 61 στην Πάτρα, τις εξής πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις το προσεχές Σαββατοκύριακο.

• Σύναξη για Νέους και Νέες, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 στις 7:00 με κεντρικό ομιλητή τον Αγιορείτη Μοναχό π. Μωυσή από την Σκήτη του Κουτλουμουσίου–Αγίου Όρους με θέμα: «Η Παρουσία του Θεού στη ζωή μας»

• Εκδήλωση για τους γονείς με έμφαση στα νέα ζευγάρια, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 στις 6:30 με ομιλητή τον γνωστό  Παιδοψυχίατρο – Ψυχοθεραπευτή κ. Δημήτριο Καραγιάννη, με θέμα: "Μόνο γονείς; Η συζυγική σχέση σε χαλεπούς καιρούς."

Και στις δύο εκδηλώσεις θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ομιλητές.

Ο μοναχός π. Μωυσής γεννήθηκε στην Αθήνα. Μονάζει στο Άγιον Όρος περίπου 40 χρόνια. Ασχολείται με την αγιογραφία, την ποίηση, την κριτική και τη συγγραφή. Έχει εκδώσει 60 βιβλία κι έχει γράψει περισσότερα από χίλια άρθρα. Έργα του έχουν μεταφρασθεί σε άλλες γλώσσες κι έχουν βραβευθεί. Έχει σειρά ομιλιών, κατόπιν προσκλήσεων μητροπόλεων, Πανεπιστημιών και συλλόγων, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής πάνω από 100 συνέδρια.  Είναι Γέροντας από 30ετίας της Καλύβης Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Ιεράς Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος - Κουτλουμουσίου. Θεωρείται ο πολυγραφότερος σύγχρονος Αγιορείτης. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το 60ο βιβλίο του, «Το μέγα γεροντικό του Αγίου Όρους», ένα τρίτομο βιβλίο που  αναφέρεται σε όλους τους ενάρετους Αγιορείτες Γέροντες του 20ου αι.

Ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης είναι Παιδοψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Διευθυντής του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής, Διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, δίδαξε στη μετεκπαίδευση της Μαρασλείου Ακαδημίας. Έχει ιδρύσει με την σύζυγό του Ελένη Καραγιάννη το θεραπευτικό και εκπαιδευτικό Ινστιτούτο "Αντίστιξη", στο οποίο εκπαιδεύονται ειδικοί της ψυχικής υγείας ως ψυχοθεραπευτές στην οικογενειακή και ομαδική ψυχοθεραπεία με βάση την υπαρξιακή συστημική θεώρηση. Ασχολείται ιδιαίτερα με τα προβλήματα γάμου και μελετά τους όρους λειτουργικότητας στις διαπροσωπικές σχέσεις. Το πεδίο των μελετών του δεν περιορίζεται μόνο στον επιστημονικό χώρο, αλλά αναζητά τις δυνατότητες που προσφέρει η βίωση της Ορθόδοξης πίστης στην καθημερινή ζωή και την απάντηση που προσφέρει μέσω του ευχαριστιακού τρόπου ζωής. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά και εκκλησιαστικά περιοδικά, ενώ συμμετέχει ως συγγραφέας σε συλλογικά βιβλία όπως το "Για τη ζωή και την οικογένεια", "Θεολογία και Ψυχιατρική σε διάλογο", "Βαλκάνια και ψυχική υγεία", "Παιδιά με υπερκινητικό σύνδρομο και διαταραχές διαγωγής" και "Αιμομιξία και θεραπευτικό πλαίσιο".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture