Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

H Αμαλιάδα τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο

H Αμαλιάδα τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο

Κορυφώνονται οι θρησκευτικές εκδηλώσεις

Ξεκίνησαν την Τρίτη οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Αμαλιάδας Αγίου Αθανασίου. Στις 6 το απόγευμα τελεστηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός  στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, πλαισιωμένος υπό των Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Καισαριανής- Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου.

Σήμερα Τετάρτη  από τις 7 το πρωί θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καισαριανής- Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, πλαισιωμένου από τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Διονυσίου και Ηλείας κ. Γερμανού.

Αμέσως μετά, στις 11 το πρωί θα γίνει η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Αθανασίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ειδικότερα, η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι από τις οδούς: Δαλιάνη- Ελευθερίου Βενιζέλου- Δεληγιάννη- Αρχαίας Ήλιδος- Φιλικής Εταιρίας- Καποδιστρίου και θα καταλήξει στον ιερό ναό.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου. Η ημέρα της εορτής του πολιούχου είναι αργία για την πόλη της Αμαλιάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις