Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμος Πατρέων: Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος – Στον αέρα προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα

Δήμος Πατρέων: Ουκ αν λάβεις παρά του μη...
Βγενόπουλος Φάνης

Η δημοτική Αρχή διερωτάται πώς να εντάξει νέα έργα από τη στιγμή που δεν έχει να πληρώσει τα παλιά

Η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Πατρέων μπλοκάρει, επί της ουσίας την ανάπτυξης της πόλης. «Λεφτά δεν υπάρχουν» και αυτό φρόντισε να το καταδείξει χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς.

Η χρηματοδότηση του Δήμου για το 2011, ήταν κατά 33% μικρότερη σε σχέση με το 2010. Ο Δήμος Πατρέων έπρεπε να λάβει από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ  7 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τελικά έλαβε μόλις 1,8 εκατ. ευρώ.

Από αυτά, μόνο οι 200.000 ευρώ μπήκαν στα ταμεία του Δήμου, και αυτό γιατί τα υπόλοιπα πήγαν στη δόση του δανείου που είχε πάρει  η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Ανδρέα Φούρα.

Κατά συνέπεια, το τεχνικό πρόγραμμα που παρουσιάσθηκε χθες, συμπεριλαμβάνει  περιορισμένο αριθμό έργων και για το λόγο αυτό καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση, η οποία ζητά να μπουν και έργα στην περιφέρεια.

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι ουσιαστικά μηδενικό. Από το μηδέν τι να αλλάξουμε;» διερωτάται μιλώντας στο thebest.gr ο αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Λοτσάρης.

Όπως εξηγεί τα χρήματα που είναι διαθέσιμα, επί της ουσίας, δεν επαρκούν ούτε για την εξόφληση των έργων που ήδη έχουν γίνει τις προηγούμενες χρονιές. Δεδομένης δε, της γενικότερης πολιτικής λιτότητας, μόνη πηγή χρηματοδότησης αποτελεί το ΕΣΠΑ, στο οποίο ήδη ο Δήμος έχει εντάξει έργα συνολικού ύψους 130 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, ο κ. Λοτσάρης, καλεί την αντιπολίτευση να καταθέσει οποιεσδήποτε ρεαλιστικές προτάσεις, προσθαφαίρεσης έργων, στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2012.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις