Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σχέδιο για μέτρα λιτότητας 10 δισ. στην Αυστρία

Σχέδιο για μέτρα λιτότητας 10 δισ. στην Αυστρία

Θα ισχύουν μέχρι το 2016

Σειρά μέτρων με στόχο την εξοικονόμηση 10 δισ. ευρώ μέχρι το 2016 πρόκειται να ψηφίσει η αυστριακή κυβέρνηση στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως συμφώνησαν στις σημερινές συνομιλίες τους στη Βιέννη οι αρχηγοί των Σοσιαλδημοκρατών και του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος. Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ - και επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν - το πακέτο λιτότητας θα ψηφιστεί από το υπουργικό συμβούλιο στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο κ. Σπίντελεγκερ απέφυγε πάντως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα μέτρα και παρέπεμψε σε σχέδιο που έχει παρουσιάσει το κόμμα του και προβλέπει, μεταξύ άλλων, περικοπές σε επιδοτήσεις και στους Αυστριακούς Σιδηροδρόμους.

Επιβεβαιώνοντας κατ' αρχήν τις δηλώσεις Σπίντελεγκερ, εκπρόσωπος της καγκελαρίας ανέφερε πως στη βάση των συμφωνηθέντων θα πρέπει να υπάρξει ετήσια μείωση του ελλείμματος κατά 2 δισ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια, χωρίς όμως να έχει ακόμη οριστεί ποιο ποσό θα αφορά περικοπές και ποιο θα προέρχεται από νέους φόρους.

Στόχος πάντως της κυβέρνησης είναι η διατήρηση των επιτοκίων για δεκαετούς διάρκειας αυστριακά κρατικά ομόλογα κάτω από το 3%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις