Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πρώτη αιτία για την εκποίηση χρυσαφικών η αδυναμία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης

Πάτρα: Πρώτη αιτία για την εκποίηση χρυσ...
Ξανάλατος Νίκος

Συνήθως τα χρήματα επαρκούν μόνο για ένα τόνο πετρέλαιο

Κορυφώνονται τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες, οι επισκέψεις συμπολιτών σε καταστήματα εκποίησης χρυσαφικών, προκειμένου να αποκτηθούν μετρητά που θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Η ανάγκη αυτή είναι πλέον η πρώτη από όλες τις άλλες, που οδηγεί τους Πατρινούς στην πράξη αυτή, καθώς τόσο οι προβλέψεις της ΕΜΥ πως ο ήπιος καιρός τελειώνει αφού ήδη σήμερα στην Φλώρινα χιόνισε, όσο και η ανάγκη για θέρμανση κυρίως στις οικογένειες με παιδιά, που φαντάζει να μην παλεύεται, τους αναγκάζει να εκποιήσουν ότι πολύτιμο υπάρχει σε χρυσό, είτε από δώρα γάμου, είτε από κληρονομικό δικαίωμα.

Συνήθως λένε οι πληροφορίες μας, το ποσό που αντιστοιχεί σε μια μέση οικογένεια από τα χρυσαφικά της, φτάνει μόνο για την αγορά ενός τόνου πετρελαίου, γιατί η τιμή του βρίσκεται στα ύψη.

Με αυτή την ποσότητα θα περάσουν τον χειμώνα η συντριπτική πλειοψηφία των Πατρινών νοικοκυριών, που είδε μέσα σε ένα χρόνο το εισόδημα της να εξανεμίζεται και πλέον σε κάθε οικογένεια να υπάρχει ένας τουλάχιστον άνεργος.

Σημαντικό επίσης ρόλο στην κίνηση της εκποίησης έπαιξαν και τα αλλεπάλληλα και αιφνιδιαστικά χαράτσια, που οι οικογένειες κληθήκαν να πληρώσουν μαζικά κατά το δίμηνο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου, ενώ ακόμα και τον Δεκέμβριο η οικονομική αιμορραγία της οικογένειας συνεχίζεται, με τέλη κυκλοφορίας και πληρωμή παγίων εξόδων.

Όσο για τα συναισθήματα που έχουν οι συμπολίτες την ώρα που είναι αναγκασμένοι να ξεπουλήσουν ότι απέκτησαν με κόπο και διατηρήσαν ακόμα και για ολόκληρες γενεές, αυτά δεν περιγράφονται από δημοσιογραφική πένα…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις