Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε ο Δημήτρης Πουλικάκος στο μπαρ Stone

Απόψε ο Δημήτρης Πουλικάκος στο μπαρ Stone

O γνωστός Έλληνας ρόκερ θα παρουσιάσει όλες τις γνωστές επιτυχίες του

Ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς και ροκ τραγουδιστές, ο Δημήτρης Πουλικάκος θα εμφανιστεί σήμερα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 23.30 στο ροκ μπαρ Stone στην οδό Ερμού στην Πάτρα. Ο Δημήτρης Πουλικάκος που έχει ξαναεμφανιστεί με επιτυχία στα μέρη μας, υπήρξε αρχηγός του ροκ συγκροτήματος Εξαδάκτυλος και των «Αχ Βαχ» στους οποίους έπαιζαν και ο Σταμάτης Σπανουδάκης – μπάσο και ο Άλεξ Σπυρόπουλος – πλήκτρα.

Όπως έχει γραφτεί, θεωρείται ως ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του ελληνικού ροκ ενώ ο δίσκος του με τίτλο «Μεταφοραί εκδρομαί ο Μήτσος» αποτελεί τον πρόδρομο της ελληνικής ροκ εν ρολ δισκογραφίας. Επίσης η συναυλία που είχε δώσει στα τέλη της δεκαετίας του '70 στου Ζωγράφου αποτελεί μία μνημειώδη συναυλία στην ελληνική ροκ μουσική ιστορία.

Ο Δημήτρης Πουλικάκος έγινε ιδιαίτερα γνωστός και από τις εμφανίσεις του σε κινηματογραφικές ταινίες όπως «Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» (1978), «Άρπα κόλλα» του Νίκου Περάκη (1982), «Ο δράκουλας των Εξαρχείων» του Νίκου Ζερβού (1983), «Made in Greece» (1987), «Το μετέωρο βήμα του πελαργού» του Θόδωρου Αγγελόπουλου (1991), «Θηλυκή εταιρεία» του Νίκου Περάκη (1999), «Σαπουνόπετρα» του Νίκου Ζερβού (1995) κ.α.

Όσο για την τηλεόραση μία από τις κυριότερες τηλεοπτικές του εμφανίσεις είναι στην κωμική σειρά «Οι Αυθαίρετοι» που μεταδόθηκε στο Mega την περίοδο 1989-1991 όπου ο Δημήτρης Πουλικάκος συμπρωταγωνιστούσε με τους Βάσια Τριφύλλη, Θέμη Μάνεση και Νατάσα Τσαγκαρουσιάνου.

Ο Δημήτρης Πουλικάκος έχει γεννηθεί στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου 1943, επί της οδού Πατησίων, από σχετικά εύπορη αστική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν φημισμένος καρδιολόγος της εποχής και η μητέρα του γιατρός επίσης (μικροβιολόγος - βιοχημικός) ενώ η αδελφή του πατέρα του ήταν σύζυγος του πολιτικού Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Έχει συμμετάσχει στην έκδοση του περιοδικού «Πάλι» μαζί με τους Νάνο Βαλαωρίτη, Παναγιώτη Κουτρουμπούση, Γιώργο Μακρή με δικά του κείμενα καθώς και μεταφράσεις ενώ για πολλά χρόνια έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές, αυτοαποκαλούμενος ως «Θείος Νόντας», ονομασία με την οποία τον αποκαλούσε και ο Παύλος Σιδηρόπουλος.

Ανάμεσα στους δίσκους που έχει κυκλοφορήσει είναι το «Ελλαδέξ» (ΕΜΙ), το 1976, τα «Αδέσποτα σκυλιά» (MBI), το «Zorba the freak» (ΜΙΝΟS) το 1984, το «Πασπαρτού» (Lyra) το 1996, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture