Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Επιστρέφει… «Ο Μάρξ στο Σόχο» από τον Θανάση Θεολόγη

Επιστρέφει… «Ο Μάρξ στο Σόχο» από τον Θα...

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο χώρο θεαμάτων «ΠολυΤεχνείο»

Για μια και μοναδική παράσταση επιστρέφει στο χώρο θεαμάτων «ΠολυΤεχνίο» «ο Μαρξ στο Σόχο». Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ  ο Αιγιώτης σκηνοθέτης και ηθοποιός Θανάσης Θεολόγης θα ερμηνεύσει το Μαρξ και μέσα από ένα συγκλονιστικό μονόλογο θα προσπαθεί να αποκαταστήσει το όνομά του... Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον θεατρικό κείμενο γραμμένο από μη θεατρικό συγγραφέα. Ο Howard Zinn, συγγραφέας του έργου που απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2010, υπήρξε ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας και συγκαταλεγόταν στην αριστερή διανόηση των ΗΠΑ.

 

Μετά από 20 χρόνια ενασχόλησης του με την σκηνοθεσία και έχοντας στο βιογραφικό του σημαντικές συνεργασίες ο Θανάσης Θεολόγης επιστρέφει για ακόμα μια φορά στην γενέτειρα του, το Αίγιο, με ένα ρόλο πρόκληση στην πολύχρονη καριέρα του. Το έργο «ο Μαρξ στο Σόχο» θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα με επόμενο σταθμό την Κέρκυρα.

Λίγα  λόγια για το έργο:

Ο Μαρξ ζητάει από τις αρμόδιες αρχές του…άλλου κόσμου να κατέβει για λίγο στη Γη, για να «αποκαταστήσει το όνομα του», όπως λέει. Από λάθος, αντί να επιστρέψει στο Σόχο του Λονδίνου, όπου έζησε και πέθανε, βρίσκεται στο…Σόχο της Νέας Υόρκης..!

Με χιούμορ και  άλλοτε με παράπονο, ο Μαρξ μιλάει για  τη ζωή του, «ξεκαθαρίζει» τις περίφημες ρήσεις του, νοσταλγεί τους άλλους μεγάλους της εποχής (Ένγκελς, Μπακούνιν), και τελικά διαπιστώνει πως τίποτα δεν άλλαξε στον κόσμο τα τελευταία 150 χρόνια. «Και λένε πως οι ιδέες μου έχουν πεθάνει».

Με αυτό το μονόλογο, ο Ζιν, ένας από τους μεγαλύτερους αριστερούς διανοούμενους της εποχής μας, κατορθώνει, με απλότητα και σαρκασμό, να συγκινήσει ακόμα και τη νεότερη - αδιάφορη πολιτικά - γενιά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture