Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

H καταστροφή στην προστατευόμενη Στροφυλιά μέσα από 40 φωτογραφίες - Ξεκίνησαν από την Άνοιξη οι εμπρησμοί...

H καταστροφή στην προστατευόμενη Στροφυλ...

Σε ύφεση η φωτιά

Μέρος του προστατευόμενου από τη συνθήκη Ramsar πευκοδάσος της Στροφυλιάς τυλίχθηκε χθες το απόγευμα στις φλόγες. Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής κινητοποιήθηκε αλλά η νύχτα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το πυκνό πευκοδάσος σε συνδυασμό με τους έντονους ανέμους έκαναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δύσκολο.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά καίει το προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Από χέρι εμπρηστών η φωτιά στη Στροφυλιά; Καναντέρ στη μάχη της πυρόσβεσης από το πρωί- Στάχτη πάνω από 2.000 στρέμματα

 


Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, η φωτιά είναι σε ύφεση. Επιχειρούν 70 άτομα με 35 οχήματα μαζί με 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 15 τομεάρχες ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου ρίψεις νερού από αέρος, από καναντέρ.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό από πρόθεση, ωστόσο ακόμα η διερεύνηση των αιτίων πρόκλησης της φωτιάς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τον συντονισμό είχαν ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Ιονίου και Πελοποννήσου Υποστράτηγος Αχιλλέας Τζουβάρας και ο Διοικητής της ΠΥ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

Επί τόπου βρέθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χωρίς να έχουν τεθεί ακόμα σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα που προβλέπει η αντιπυρική περίοδος η οποία ξεκινά κάθε χρόνο την 1η Μαΐου.

Σύμφωνα με το ilialive.gr η φωτιά έχει κάψει πάνω από 2.000 στρέμματα παρθένου δάσους.

Η φωτιά ξεκίνησε απο την περιοχή “Παράδεισος βορειοανατολικά του δάσους και κινήθηκε νοτιοδυτικά με την φορά του ανέμου φτάνοντας γρήγορα στην παραλία. 
Το παρήγορο ήταν πως καθηλώθηκε σε μια ζώνη και δεν επεκτάθηκε στο σύνολο του δάσους.

Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν αρχικά με ένα Canadair απο την Ελευσίνα που επέστρεψε λόγω βλάβης πίσω και ξεκίνησαν άλλα δύο από την Θεσσαλονίκη καθώς και ένα super puma της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Το ένα Canadair CL-415 και το Super Puma, έκαναν ρίψεις μέχρι που σκοτείνιασε εξαντλώντας τις δυνατότητες που είχαν.

Οι κάτοικοι στην περιοχή κάνουν λόγω να ανύπαρκτη αντιπυρική προστασία στο διαμάντι του Κουνουπελίου που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή και καθυστερήσεις στην επέμβαση των δυνάμεων με αποτέλεσμα να λάβει διαστάσεις η πυρκαγιά. Στον αντίποδοα πληροφορίες μας αναφέρουν πως άμεσα έφτασαν στο σημείο δύο οχήματα της Πυροσβεστικής, όμως η φωτιά έλαβε διαστάσεις λόγω της φύσης του δάσους και του αέρα και επεκτάθηκε άμεσα χωρίς δυνατότητα αντίδρασης.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις