Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αστυνομία: Ακροδεξιοί κουκουλοφόροι προκάλεσαν τα επεισόδια στον Άγνωστο Στρατιώτη – Καρέ-καρέ τι έγινε στα σκαλιά

Αστυνομία: Ακροδεξιοί κουκουλοφόροι προκ...

Ήταν αδύνατο να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές

Τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί, καθώς και ορισμένοι πολίτες, έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα τόσο στα σκαλιά πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, όσο και στο προαύλιο της Βουλής, όταν επιχείρησαν να εισβάλλουν κουκουλοφόροι. Τότε, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών προκειμένου να τους απομακρύνει.

Με επεισόδια ξεκίνησε το συλλαλητήριο για τη συμφωνία των Πρεσπών- Ποιοι πατρινοί δίνουν το "παρών" - ΦΩΤΟ

"Η εκτίμησή μας είναι ότι τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Ήταν αδύνατο να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές, από τα Προπύλαια, όπου είχαν πραγματοποιήσει αντισυγκέντρωση. Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια".

60.000 οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα

Αυτά τόνισαν, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Το μεσημέρι το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό - Έφυγαν λεωφορεία και από την Πάτρα

ΕΛ.ΑΣ.: Οργανωμένες ομάδες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς

Οργανωμένες ομάδες, που επιτέθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό να εισβάλλουν στην Βουλή, προκάλεσαν τα επεισόδια κατα την διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν απο λίγο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Καταγγελία φωτορεπόρτερ: Με χτύπησαν και μου πήραν τον εξοπλισμό

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Αστυνομία λειτούργησε βάσει οργανωμένου σχεδίου, που είχε σκοπό να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, να αποτρέψει έκνομες και παράνομες ενέργειες σε βάρος τους και να διαφυλάξει την έννομη τάξη και εφάρμοσε αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας.

ΕΚΑΒ: Fake news η μεταφορά βρέφους στο νοσοκομείο από το συλλαλητήριο

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες ομάδες ατόμων «επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του Κοινοβουλίου».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται οτι ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός ότι τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Μαξίμου: Ακραία στοιχεία και χρυσαυγίτες επιχείρησαν να εισβάλουν στην Βουλή

Σε όλες τις περιπτώσεις, επισημαίνεται απο την ΕΛ.ΑΣ, «οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης, απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις των οργανωμένων αυτών ομάδων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις