Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κινητοποιήσεις για τον Κόκκινο Μύλο

Πάτρα: Κινητοποιήσεις για τον Κόκκινο Μύλο

Πελετίδης: "Mας στέλνουν στα Δικαστήρια, επειδή ως Δημοτική Αρχή θέλουμε αυτούς τους χώρους να τους ευχαριστιέται ο λαός της πόλης μας"

Κινητοποιήσεις και πολύμορφες δράσεις, αποφάσισαν χθες, Δευτέρα 22 Οκτώβρη, οι φορείς και οι κάτοικοι, σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε η Δημοτική Κοινότητα Παραλίας.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Παραλίας «Αναγέννηση», του Αθλητικού Συλλόγου «Δόξα Παραλίας», του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Παραλίας και του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Λεύκας, καθώς και πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Τη σύσκεψη άνοιξε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραλίας, Παναγιώτης Ζωγράφος, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες για το πρόβλημα που προέκυψε με την Κτηματική Υπηρεσία και το τελευταίο έγγραφο που απέστειλε στον Δήμο Πατρέων, με το οποίο τον κατηγορεί για παράνομη καταπάτηση και παράνομες εργασίες (διάστρωση χώματος, ποτιστική εγκατάσταση, φωτιστικά κ.λπ.), επειδή ο Δήμος δημιούργησε ένα χώρο πρασίνου για όλους, σε μια έκταση που ήταν σκουπιδότοπος.

Ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την αρμόδια Υπουργό και τις υπηρεσίες που εποπτεύει, ήταν νόμιμη η άθλια κατάσταση που επικρατούσε με μπάζα, σκουπίδια και παράνομες δραστηριότητες στα σκοτάδια και νόμιμη η σημερινή, ένα φωτεινό πάρκο για όλους.

Ο κ. Ζωγράφος, κάλεσε το αμέσως επόμενο διάστημα σε κινητοποιήσεις τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να υπερασπιστούν το χώρο που τους ανήκει και πλέον τον απολαμβάνουν.

 

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Κορδάς, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου και Παναγιώτης Μελάς, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Βουκελάτος, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ροϊτίκων και Μιντιλογλίου, καθώς και τα μέλη του Νοτίου Διαμερίσματος.

Ο Δήμαρχος Πατρέων στην παρέμβασή του, τόνισε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα, αφού η κυβέρνηση, το Υπουργείο Οικονομικών και οι υπηρεσίες του, μας στέλνουν στα Δικαστήρια, επειδή ως Δημοτική Αρχή θέλουμε αυτούς τους χώρους να τους ευχαριστιέται ο λαός της πόλης μας.

Εμείς θέλουμε –τόνισε ο Δήμαρχος- τις εκτάσεις αυτές κοινόχρηστες, να τις απολαμβάνει ο λαός αδάπανα. Το ίδιο κάναμε στο Νότιο Πάρκο και σήμερα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ανήκει στο λαό του. Το ίδιο επιβάλλεται να γίνει στον Κόκκινο Μύλο, και ήδη ξεκίνησε, μαζί με το γήπεδο μπάσκετ. Ο διαμορφωμένος πλέον χώρος του Κόκκινου Μύλου, ανήκει στο λαό της περιοχής, τον χρειάζεται για τις δικές του ανάγκες.

Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο Δήμος θα τοποθετήσει στο πάρκο σύγχρονη παιδική χαρά, βάσει όλων των κανόνων ασφαλείας, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των παιδιών της περιοχής.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων στις τοποθετήσεις τους ανέφεραν ότι θα ξεκινήσουν πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις, ενάντια στις αποφάσεις των Υπουργείων Οικονομικών και των υπηρεσιών του. Ο χώρος, μας ανήκει. Τον χρειαζόμαστε για μας και τα παιδιά μας, τόνισαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις