Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπάρχουν νήπια στην Πάτρα που...προαυλίζονται ακόμη και σε...μπαλκόνια ακατάλληλων "σχολείων"

Υπάρχουν νήπια στην Πάτρα που...προαυλίζ...

Η κατάσταση που επικρατεί σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία της Πάτρας

Προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των γονέων και κυρίως των παιδιών για φιλοξενία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς καταβάλλει ο δήμος της Πάτρας. Φέτος έμειναν εκτός παιδικών σταθμών περίπου 700 παιδιά προσχολικής ηλικίας οι γονείς των οποίων είχαν υποβάλλει αίτηση μέσω ΕΣΠΑ και οικείας μοριοδότησης.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης σε ημερίδα της Διδασκαλικής ομοσπονδίας στην Πάτρα, «προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των νέων ζευγαριών, ο δήμος δημιούργησε με δικά του χρήματα, -δηλαδή με την πρόσθετη φορολογία του Πατραϊκού λαού, 4 νέα βρεφικά τμήματα. Συνολικά τα τελευταία 3 χρόνια, -με την κατασκευή νέου βρεφικού σταθμού και τη δημιουργία νέων τμημάτων στους υπάρχοντες-, καλύπτουμε 320 νέες θέσεις βρεφών και νηπίων».

Από τους 16 δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Πάτρας, οι 8 λειτουργούν σε ενοικιαζόμενα κτίρια και οι υπόλοιποι είναι ιδιόκτητοι. Η δημοτική αρχή διεκδικεί από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, χρηματοδότηση για να διαμορφωθούν  τα υφιστάμενα κτίρια με βάση τις νόμιμες προϋποθέσεις, να επεκταθούν και να δημιουργηθούν νέα τμήματα σε υφιστάμενους σταθμούς και να λειτουργήσουν 3 νέοι βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου στην οδό Μανιακίου για να δημιουργηθεί ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς ένας ακόμη παιδικός σταθμός του δήμου. Το συνολικό κόστος της ανακατασκευής ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.

Πάτρα:Το κτίριο που στέγασε από το 1972 τους ... - The Best News

Επίσης προγραμματίζεται η κατασκευή σε οικόπεδα του Δήμου, στην Αγυιά και τον Νότιο Τομέα, δύο νέων κτιρίων Παιδικών Σταθμών, συνολικού κόστους κατασκευής και εξοπλισμού 2.000.000 ευρώ.

Ανοίγουν νέοι δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί σε Πάτρα ... - The Best News

Για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ήδη υπαρχόντων Σταθμών, θα πρέπει να προσληφθούν 54 νέοι εργαζόμενοι με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας, ενώ όπως υποστηρίζει η δημοτική αρχή θα πρέπει και να μονιμοποιηθούν οι 136 εργαζόμενοι ΙΔΟΧ μέσω ΕΣΠΑ. Για τη δημιουργία των νέων τμημάτων και των νέων σταθμών απαιτούνται νέες προσλήψεις 60 μονίμων εργαζομένων.

Επιπλέον σημειώνεται πως στα 104 Νηπιαγωγεία της πόλης φιλοξενούνται 3.000 παιδιά. Από αυτά τα 28 Νηπιαγωγεία στεγάζονται σε μισθωμένους, ακατάλληλους χώρους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα παιδιά αναγκάζονται να προαυλίζονται ακόμη και σε…  μπαλκόνια.

Γνωστές είναι και οι μεγάλες ελλείψεις σε κύριους και βοηθητικούς εκπαιδευτικούς χώρους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις