Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μάνα Σεμέλης στο thebest.gr: "Αν κάποιος είχε βοηθήσει, το παιδί θα είχε σωθεί" - Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο της 28χρονης

Πάτρα: Μάνα Σεμέλης στο thebest.gr: &quo...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Κατ΄αντιπαράσταση εξέταση των ιατροδικαστών

Ξεκίνησε σήμερα, μετά από αρκετές αναβολές, η δίκη για τον θάνατο της 28χρονης Θεοδώρας -  Σέμελης Αντύπα, που έχασε τη ζωή της στην πισίνα του Κολυμβητηρίου Πεπανός στην Πάτρα, στις 11 Μαρτίου 2014. Η υπόθεση αναβιώνει σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Πάτρας και η δίκη ξεκίνησε λίγο πριν τις 9.30 με την κατάθεση της μητέρας της 28χρονης.

"Δεν τη σεβάστηκαν ούτε στη ζωή ούτε στον θάνατο" - Η μάνα της Σεμέλης στο thebest.gr - Αναβλήθηκε η δίκη

Η μητέρα της Σεμέλης Θεοδώρας Αντύπα, Ζωή Σινογιώργου, είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας με την οποία στράφηκε εναντίον της τότε διοίκησης του Παμπελοποννησιακού εθνικού αθλητικού κέντρου Πατρών και κατά ενός ακόμη προσώπου, που εκείνη την ημέρα εκτελούσε χρέη προπονητή στο Ναυτικό όμιλο Πατρών. Στη μήνυση αναφέρεται πως την ώρα που έγινε το τραγικό περιστατικό στον χώρο του κολυμβητηρίου δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες και νοσηλευτές, όπως προβλέπεται από τον νόμο, αν και σύμφωνα και με το καταστατικό, πρέπει να υπάρχουν στο ΠΕΑΚ τρεις ναυαγοσώστες και τέσσερις νοσηλευτές.

Η άτυχη κοπέλα εντοπίστηκε στον πάτο της πισίνας από έναν φίλο της, καθηγητή φυσικής αγωγής, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στις κολυμβητικές εγκαταστάσεις την ίδια ώρα.

Στο thebest.gr η μητέρα δήλωσε: Είμαστε εδώ για να μάθουμε τι έκανε το κολυμβητήριο για να βοηθήσει έναν άνθρωπο που τελικά έχασε τη ζωή της μέσα στην πισίνα. Αν κάποιος είχε βοηθήσει, το παιδί θα είχε σωθεί.

Δεύτερη, ενώπιον του δικαστηρίου, κατέθεσε  η αδελφή της 28χρονης η αδελφή της Γεωργία Αντύπα μίλησε για τη ζωή και την υγεία της άτυχης κοπέλας. Στο αν η υγεία της κοπέλας ήταν καλή ή όχι στάθηκε αρκετά η πλευρά της υπεράσπισης.

"Είμαστε εδώ μόνο για τη δικαίωση της και για να μην υπάρξουν άλλα θύματα που θα χάσουν τη ζωή τους αβοήθητοι σε οργανωμένο χώρο. Η αδελφή μου θα είχε  σωθεί, αν κάποιος είχε βοηθήσει. Όταν ένας τέτοιος χώρος δεν έχει προσωπικό και κατάλληλο εξοπλισμό, δεν τον κρατάς ανοιχτό" ανέφερε.

Ακολούθησαν οι καταθέσεις των δύο ιατροδικαστών οι οποίοι ουσιαστικά διαφωνούν με τα αίτια του θανάτου της κοπέλαςΜετά τις καταθέσεις των ιατροδικαστών και οι δυο πλευρές ζήτησαν να εξεταστούν και κατ' αντιπαράσταση.

Την ιατροδικαστική εξέταση στο άψυχο σώμα της κοπέλας έκανε ο ιατροδικαστής, κ. Γκότσης ο οποίος στην κατάθεση του ως μάρτυρας ανέφερε ότι η κοπέλα έχασε τη ζωή της λόγω καρδιακής κάμψης. «Έπαθε ανακοπή και κατέληξε. Δε βρήκα ευρήματα πνιγμού» δήλωσε ενώ ανέφερε και ότι θα μπορούσε ίσως να σωθεί εάν κάποιος είχε επέμβει τα πρώτα 6-8 λεπτά.

Στην συνέχεια κατέθεσε ο κ. Κουτσάφτης ο οποίος δεν εξέτασε το πτώμα της κοπέλας αλλά τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις και τις γενικές εξετάσεις της κοπέλας που έδειχναν την κατάσταση της υγείας της.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσάφτη αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός και όχι η καρδιακή κάμψη ενώ τόνισε ότι είναι βέβαιος ότι η κοπέλα θα μπορούσε να σωθεί.

*Η δίκη δεν θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Πάτρα: Στη δικαιοσύνη ο θάνατος της Σεμέλης - Θεοδώρας Αντύπα ...

Πάτρα ΣΟΚ: Θρήνος για την Σεμέλη - Θεοδώρα Αντύπα που πνίγηκε ...

Πάτρα: Στα δικαστήρια τα αίτια και οι συνθήκες ... - The Best News

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις