Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΑΥΤΑ τα έργα θα γίνουν στην Πάτρα το 2018- ΔΕΙΤΕ το τεχνικό πρόγραμμα

ΑΥΤΑ τα έργα θα γίνουν στην Πάτρα το 201...

Παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο

Τα έργα που θα γίνουν στην Πάτρα μέσα στο 2018 παρουσιάστηκαν απόψε στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας. Οι παρεμβάσεις είναι σημαντικές, ωστόσο οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι δεν έκρυψαν τα "χάλια" όσον αφορά τα οδοστρώματα, τα ασυντήρητα σχολεία, δημοτικά κτίρια, το πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου, τα μεγάλα κενά σε αποχετευτικά, αντιπλημμυρικά έργα κ.α.


Έργα χρηματοδοτούμενα από προγράμματα

Έχει ήδη εγκριθεί χρηματοδότηση κυρίως από προγράμματα και προχωρούν οι διαδικασίες υλοποίησης των εξής έργων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 70 εκ € .

1.    Αρσάκειο

2.    Παιδικός σταθμός Μανιακίου

3.    Αποθήκες ΑΣΟ

4.    3ο Γυμνάσιο

5.    Αναπλάσεις του Προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Άνω – Κάτω Πόλη, Ζαρουχλέϊκα, Γούβα, Απόλλων, Πλαζ, ποδηλατόδρομος, έργα αποχέτευσης, ύδρευσης κλπ.

6.    Δρόμος προς μυκηναϊκό νεκροταφείο

7.    Σήμανση οδών της πόλης

8.    Παλαιά Σφαγεία

Έχουμε έτοιμες μελέτες και διεκδικούμε από την κυβέρνηση χρηματοδότηση για:

1.    Παλιό Νοσοκομείο 11 εκ €,

2.    12ο Δημοτικό Σχολείο 8 εκ €,

3.    Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων 6 εκ €,

4.    Εργοστάσιο Τέχνης Λαδόπουλου  1,2 εκ €

5.    Πλατεία Αγίου Αλεξίου 0,77εκ. €

Πέραν των ανωτέρω, η δημοτική Αρχή της Πάτρας διεκδικεί την παραχώρηση και την ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου, από το Κολυμβητήριο μέχρι το Διακονιάρη. Την παραχώρηση και την ανάπλαση του Ριγανόκαμπου. Την σκοποβολή στην Αρόη, χώρους στο ΚΕΤΧ κ.α..

Ύψος Τεχνικού Προγράμματος 2018

Το ύψος του Τεχνικού προγράμματος 2018 ανέρχεται σε 27,7 εκ ευρώ ενώ τα έργα και οι πηγές χρηματοδότησης τους αναφέρονται στους σχετικούς πίνακες. Αναλυτικότερα τα εγκεκριμένα έργα από πόρους ΕΣΠΑ ανέρχονται σε 5,2 εκ ευρώ, από Π.Δ.Ε  προγράμματα δημοσίων επενδύσεων 4,0 εκ. ευρώ, από ίδιους πόρους 8,9 εκ. ευρώ και λοιπούς πόρους (ΣΑΤΑ, ΣΑΤΑ Σχολείων, Πράσινο ταμείο, ΥΠΠΟ κ.λπ.) 9,6 εκ ευρώ . Σημειωτέον ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018  δεν μπορούν να αναγραφούν έργα προϋπολογισμού ύψους 20 εκ. ευρώ περίπου από ΕΣΠΑ ή ΠΔΕ κλπ αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εγκρίσεις τους σε κωδικούς (π.χ. Β.Α.Α.)

Πέραν αυτών στην εισήγηση της δημοτικής Αρχής αναφέρεθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής: "Σημειώνουμε ότι είναι καίριας σημασίας το να γίνουν επειγόντως και οπωσδήποτε, προσλήψεις στις Τεχνικές Υπηρεσίες ιδιαίτερα δεκάδων μηχανικών και λοιπού επιστημονικού προσωπικού για το σχεδιασμό την μελέτη την επίβλεψη νέων έργων καθώς και για την λειτουργία των παλαιότερων υποδομών

Πολύ σημαντικό έργο θα επιδιωχθεί να γίνει μέσω των νέων εργαζομένων οκταμηνιτών μέσω ΟΑΕΔ, με ανάπλαση δεκάδων σχολικών κτιρίων, ελεύθερων χώρων, πεζοδρομίων και γενικά κάθε υποδομής του Δήμου μας.

Επίσης, λόγω της προβληματικής κατάστασης δεκάδων χιλιομέτρων οδών της Πόλης, στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 δίνεται ξεχωριστό βάρος στη μελέτη και δημοπράτηση νέων έργων συντήρησης και ανακατασκευής τους ,ύψους 3 εκ. ευρώ περίπου.

Χαρακτηριστικά θα έχουν προστεθεί μέχρι τις αρχές του προσεχούς έτους, δέκα επτά (17) νέα απορριμματοφόρα, τέσσερα (4 ) σάρωθρα, έξι (6) φορτηγά, τρία (3 ) JCB, τρεις (3) φορτωτές, ένας (1) τράκτορας μεγάλος, 3.000 κάδοι, επτά (7) μεγάλα απορριμματοκιβώτια κλπ όπως φαίνεται και σε ξεχωριστή έκθεση.

Χωρίς ένα ευρώ δάνεια και με χρήματα κυρίως του Δήμου αλλά και μέσω Πράσινου Ταμείου, ΕΣΠΑ, Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Υπογραμμίζουμε την ειλικρινή προσπάθεια των εργαζομένων στην καθαριότητα, από τον εργάτη μέχρι τον Διευθυντή, που έχουν συμμετάσχει ενεργά στην κατασκευή πάρα πολλών έργων (Ριγανόκαμπος, Πλατανόδασος, Κόκκινος Μύλος, Παραλία, δρόμοι, ποτάμια, δάση ελεύθεροι χώροι κλπ) που χωρίς αυτούς απλά δεν θα είχαν γίνει.

Διαχείριση  των απορριμμάτων

Προχωράμε στην επικαιροποίηση έργων και δράσεων, σύμφωνα με το Τοπικό και Περιφερειακό σχέδιο. Σαν νέο στοιχείο αναφέρουμε ότι ολοκληρώθηκε σχεδόν η διαδικασία ανάθεσης της μελέτης της μεγάλης μονάδας επεξεργασίας στου Φλόκα που προβλέπεται να ολοκληρωθεί αρχές της Άνοιξης. Επίσης προχωρούν οι διαδικασίες ανάθεσης της μελέτης για την  επέκταση του ΧΥΤΥ Φλόκα καθώς και της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τονίζουμε ότι υπάρχει η κυβερνητική διαβεβαίωση για χρηματοδότηση της κατασκευή των έργων από κρατικούς ή άλλους πόρους.

Επίσης έχουμε ανάδοχο για την κατασκευή του τοιχίου αντιστήριξης στην Ξερόλακκα που θα εξασφαλίζει από πιθανή κατολίσθηση τον ΧΥΤΑ, αλλά και για το χώρο για εναπόθεση σκουπιδιών.

Υπογραμμίζουμε για μια ακόμα φορά ότι η κατάσταση εκεί παραμένει ακραία και το κλείσιμο της Ξερόλακκας δεν μπορεί να καθυστερήσει πέραν του απαραίτητου χρονικού διαστήματος για την κατασκευή των έργων στου Φλόκα.

Πέρα των ανωτέρω και για να μη ζήσουμε στην πόλη μας μια υγειονομική και περιβαλλοντική κόλαση, για λόγους ανωτέρας βίας και λόγους δημοσίου συμφέροντος και υγείας, με αγορά και τοποθέτηση μεμβρανών, διαμορφώνεται μικρός χώρος εναπόθεσης στην Ξερόλακκα, σύμφωνα με όλες τις κατάλληλες προδιαγραφές, ενώ ταυτόχρονα προχωράμε στη σύνταξη νέας περιβαλλοντολογικής μελέτης όπου θα ζητείται παράταση λειτουργίας για 3 χρόνια και θα συμπεριλάβει και ορισμένα νέα δεδομένα που προέκυψαν στη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Κατευθύνσεις του Τεχνικού προγράμματος

Υπογραμμίζεται ότι συνεχίζεται και το 2018 η ίδια πολιτική που έχουμε εξ αρχής χαράξει, δηλαδή να δίνεται προτεραιότητα σε ό,τι αφορά τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς ,τις κατασκηνώσεις τους ελεύθερους χώρους, τις λαϊκές γειτονιές , τα έργα ύδρευσης – αποχέτευσης, βιολογικό καθαρισμό και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στο Δήμο. (Σε σχετικές εκθέσεις – πίνακες μπορεί να δει κανείς ακριβώς την εικόνα προγραμματισμού και υλοποίησής της).

Δεν θέλουμε να κρύψουμε τις ελλείψεις και τα χάλια στις υποδομές της πόλης όσον αφορά τα οδοστρώματα, τα ασυντήρητα σχολεία, δημοτικά κτίρια, το πρώην εργοστάσιο Χαρτοποιίας  Λαδόπουλου, τα μεγάλα κενά σε αποχετευτικά, αντιπλημμυρικά έργα, την έλλειψη ελεύθερων χώρων, την κατασκευή νέων- σύγχρονων σχολείων, τα έργα αντισεισμικής προστασίας, τους ελεύθερους χώρους , τους παιδικούς  σταθμούς και πολιτιστικές υποδομές κλπ."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις