Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η απάντηση του Θανάση Κούστα για το Επιμελητήριο: για πολιτικές σκοπιμότητες ενοχοποιούν την επαγγελματική δραστηριότητα

Η απάντηση του Θανάση Κούστα για το Επιμ...

"Χτυπούν εμένα για να πλήξουν τον πρόεδρο και τη διοίκηση"

Στις αιχμές που διατυπώθηκαν  το τελευτείαο διάστημα από στελέχη της παράταξης Κρίκη, απαντά με ανακοίνωσή του ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαϊας Θανάσης Κούστας. Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

"Προ ημερών έδωσα στην δημοσιότητα ένα κείμενο που αναφερόταν στην παραίτησή μου από την θέση του έμμισθου ειδικού συμβούλου του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Οι λόγοι ήταν καθαρά δεοντολογικοί καθώς θεώρησα ότι δεν θα έπρεπε να παραμείνω στην θέση αυτή κατά την προεκλογική περίοδο ενόψει των Επιμελητηριακών εκλογών, δεδομένου ότι είχα αποφασίσει να υποστηρίξω την υποψηφιότητα του συνδυασμού του κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Η απόφασή μου αυτή και η στάση μου να αποχωρήσω από την θέση μου, όπως φαίνεται δεν αξιολογήθηκε σωστά, πιθανόν λόγω μη σωστής ενημέρωσης από τον υποψήφιο πρόεδρο κ.Κρίκη (που δεν με γνωρίζει ούτε κατ’οψιν) αλλά και από υποψηφίους της παράταξής του όπως και από άλλους υποστηρικτές του συνδυασμού του.

Ως αποτέλεσμα έχουν επιλέξει και στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν να αναφερθούν και να στοχεύσουν με αρνητικό τρόπο σε εμένα και σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις  να αναφέρονται με προσωπικές κατηγορίες για διάφορα θέματα προς το πρόσωπό μου όπως και  σε «πηγαδάκια»,  σε κεντρικά καφέ της πόλης και σε διάφορες συναθροίσεις.

Καθώς οι πληροφορίες για τις ενέργειες αυτές, μού έρχονται πλέον με πολύ μεγάλη συχνότητα είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω τα ακόλουθα, όπως έχω μάθει πάντα να κάνω στην καριέρα μου και στην συμμετοχή μου στα κοινά για τριάντα και πλέον χρόνια.

Κατ’ αρχήν να επισημάνω πως δεν είμαι αιρετός (εκλεγμένος) αλλά επαγγελματίας (στέλεχος επιχειρήσεων) με ειδίκευση στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Στις αρχές του 2012 η παρούσα διοίκηση αποφάσισε την πρόσληψη ενός ειδικού συμβούλου, όπως προβλέπεται, από τις διατάξεις του νόμου 3419/2005 και όπως άλλα οργανωμένα Επιμελητήρια της χώρας, ήδη είχαν πράξει.

Στο πλαίσιο αυτό δημοσιοποιήθηκε διαγωνισμός με συγκεκριμένους όρους και υπέβαλα αίτηση που αξιολογήθηκε από την ορισθείσα επιτροπή και εν συνεχεία το θέμα εισήχθηκε στη συνεδρίαση 320/13.2.2012 του Διοικητικού Συμβουλίου που αποφάσισε θετικά και ορίσθηκε η σχετική αμοιβή.

Το πρακτικό σύμφωνα με την νομοθεσία στάλθηκε στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής προσωπικού (ΑΣΕΠ) που με το 5727/29.6.2012 έγγραφό του ενέκρινε στο σύνολό της,  την σχετική διαδικασία. Από την ημέρα εκείνη εντάχθηκα κανονικά στο προσωπικό του Επιμελητηρίου με υπαλληλική σχέση.

Να σημειώσω ότι η αμοιβή ήταν η κατωτάτη  των αντιστοίχων θέσεων σε άλλους φορείς και Επιμελητήρια και δεν έχει καμία σχέση με ότι αναφέρεται σε «ψιθύρους» από γνωρίζοντες και μη.

Οι δε καθαρές αμοιβές μου συν την αμοιβή μου από συμμετοχή σε επιτροπές  (όπως το σύνολο του προσωπικού με απόφαση της Δ.Ε.), έφθαναν περίπου  στο 1/5 περίπου του κόστους  της έκδοσης του περιοδικού που εξέδιδε η προηγούμενη διοίκηση και ένα εκ των καθηκόντων μου ήταν να αναλάβω σε αντικατάσταση αυτού, την έκδοση ηλεκτρονικού newsletter προς ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου.

Πιο συγκεκριμένα,  μετά την πρόσληψή μου και με την έναρξη της παρούσης διοικήσεως, αποφασίσθηκε να καταργηθεί η  έντυπη έκδοση του περιοδικού του Επιμελητηρίου που κόστιζε για την έκδοσή του και την ταχυδρομική αποστολή του 100.000 ευρώ ετησίως.

Αντί της έκδοσης του περιοδικού, αποφασίσθηκε κάθε Παρασκευή να στέλνεται ενημερωτικό δελτίο (news letter) που σήμερα έχει 5000 αποδέκτες.

Μέχρι σήμερα, έχουν σταλεί με ευθύνη μου και επιμέλειά μου 260 εβδομαδιαία ενημερωτικά δελτία και 150 έκτακτα που ενημέρωναν σε πραγματικό χρόνο τα μέλη μας που είχαν δώσει ηλεκτρονικές διευθύνσεις   για τις συνεχείς ενημερωτικές ημερίδες και εκδηλώσεις που διοργανώναμε στο Επιμελητήριο, προτάσεις και εισηγήσεις που στέλναμε σε Υπουργεία και φορείς για θέματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών απαντήσεις που λαβαίναμε και πολλές άλλες στοχευόμενες ειδήσεις και πληροφορίες. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη και συχνά δεχόμαστε εγγράφως και προφορικώς συγχαρητήρια για την έγκαιρη ενημέρωση.

Στο σημείο αυτό πλέον των αρμοδιοτήτων μου που καθορίζονταν από την σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου,  προσέφερα τις υπηρεσίες μου σχεδόν σε ολοήμερη βάση και αυτό το γνωρίζουν οι εκατοντάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες που έχουν εξυπηρετηθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας.

Όπως γνωρίζουν τις προσωπικές παρεμβάσεις που έχω κάνει σε υπηρεσίες της Πάτρας και της Αθήνας για την υποστήριξη προβλημάτων των μελών μας (χωρίς να επιβαρύνω το Επιμελητήριο με οδοιπορικά η άλλες δαπάνες και αυτό το γνωρίζουν οι οικονομικές υπηρεσίες του Επιμελητηρίου).

Υλοποίησα σε υπέρτατο βαθμό τις συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τα μέλη μας, καθώς το γραφείο μου καθημερινά δεχόταν δεκάδες επισκέπτες που όλοι έβρισκαν ανταπόκριση.

Παράλληλα συμμετείχα σε όλες τις επιτροπές των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που ανελάμβανε ή συμμετείχε το Επιμελητήριο, όπως την υλοποίηση του προγράμματος culture and shopping, την διοργάνωση του Achaia fest, στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων   κ.α.

Στην μεγάλη δε, διοργάνωση του Patras IQ (το 2018 γίνεται η 5η έκθεση), με απόφαση των επικεφαλής των φορέων της προγραμματικής σύμβασης έχω την τιμή να μου έχει ανατεθεί η προεδρία και ο συντονισμός της εκτελεστικής  επιτροπής για την υλοποίηση των δράσεων.

Δεν θα απαριθμήσω άλλες δραστηριότητές μου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου που είναι δεκάδες και τις γνωρίζουν καλά όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για το Επιμελητήριο.

Ειλικρινά λυπάμαι, που η ένδεια θέσεων και ουσιαστικών επιχειρημάτων οδηγεί σε προσωπικές επιθέσεις και σε προσπάθεια ενοχοποίησης της επαγγελματικής δραστηριότητας. Γιατί επαναλαμβάνω: δεν είμαι αιρετός, εργαζόμενος επαγγελματίας είμαι που προσπαθώ να ανταποκριθώ με τον καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά μου.

Εκτός κι αν τα βέλη εναντίον μου έχουν άλλο στόχο. Ποιον; Μα τον πρόεδρο και τη διοίκηση του Επιμελητηρίου φυσικά".

Επιμελητήριο Αχαΐας: τα κουτσομπολιά, οι φήμες και το σκηνικό πόλωσης- Έτσι θα βαδίσουμε ως τις κάλπες;

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις