Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε οινοποιεία της Αιγιάλειας ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας-ΦΩΤΟ

Σε οινοποιεία της Αιγιάλειας ο Περιφερει...

Ξεναγήθηκε στους χώρους τους , ενημερώθηκε για τη διαδικασία παραγωγή

Οινοποιεία της Αιγιαλείας  επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ξεναγήθηκε στους χώρους τους , ενημερώθηκε για τη διαδικασία παραγωγής, αλλά δοκίμασε και τοπικό κρασί. Η ανακοίνωση της Περιφέρειας:

«Αρχικά ο Απόστολος Κατσιφάρας επισκέφθηκε το οινοποιείο «ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ», που βρίσκεται στην περιοχή  του άνω Διακοπτού, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Μητρόπουλο, τον βοηθό Περιφερειάρχη για Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Υποθέσεις Χρήστο Μπούνια, τον Περιφερειακό Σύμβουλο και πρόεδρο του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σάκη Μαυρόγιαννη, και τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρο Βέρρα .

Το οινοποιείο ιδρύθηκε το έτος 2014 με το Πρόγραμμα "Μεταποίηση Γεωργικών προϊόντων''. Με τις πυρκαγιές του 2017 ,καταστράφηκε ένα μεγάλο τμήμα του οινοποιείου, και με τον Αναπτυξιακό Νόμος ανασυστάθηκε η επιχείρηση με καινούργιες και σύγχρονες εγκαταστάσεις. Ενώ με το πρόγραμμα "LEADER PLUS" δημιούργησε χώρο γευστικής δοκιμασίας.

Αποτελεί ένα σύγχρονο οινοποιείο μέσης δυναμικότητας παραγωγής εμφιαλωμένων οίνων ανωτέρας ποιότητας (ΠΟΠ Π.Γ.Ε) επίσης διακινεί οίνους σε μεγαλύτερες συσκευασίες.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στην συνέχεια επισκέφθηκε το οινοποιείο «ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΥΒΑΛΗΣ», που βρίσκεται πλησίον της πόλης του Αιγίου, το οποίο ιδρύθηκε το έτος 1992 με Πρόγραμμα της Ε.Ε. του ΥΠ.Α.Α.Τ.  Με το πρόγραμμα LEADER PLUS δημιούργησε χώρο γευστικής δοκιμασίας.

Ένα μεγάλο μέρος  παραγωγής των σταφυλιών που οινοποιεί  προέρχεται από ιδιόκτητους αμπελώνες  και το υπόλοιπο προέρχεται από πλαγιές της ορεινής  Αιγιαλείας.

Είναι  οινοποιείο  που παράγει οίνους ανώτερης ποιότητας και απορροφά ένα μεγάλο μέρος της τοπικής παραγωγής.

«Η παρουσία μας σήμερα εδώ υποδηλώνει την αταλάντευτη στάση μας  υπέρ της στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων, που προσφέρουν στην τοπική οικονομία.

Είναι η περίοδος του τρύγου και της παραγωγής κρασιού και εμείς είμαστε κοντά στους παραγωγούς και τους οινοποιούς, γιατί από το αποτέλεσμα της δουλειάς τους τα κρασιά της περιοχής μας θα γίνουν γνωστά σε πολλές περιοχές της χώρας , αλλά και της Ευρώπης», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι υλοποιήθηκε το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων  περιόδου 2016- 2017 στο οποίο εντάχθηκαν  200 παραγωγοί  σε διάφορες δράσεις , με συνολική έκταση 1600στρμ.  και απορροφήθηκε το ποσό των 2.600.000 €.

Στο ίδιο πρόγραμμα περιόδου 2017-2018  εντάσσονται 285 παραγωγοί με σύνολο απαιτούμενης  έκτασης 2508 στρμ. και απαιτούμενο ποσό 4.356.000€.

Στο πρόγραμμα Νέων Αδειών Φύτευσης  έτους 2016-2017 οινοποιήσιμων  αμπελώνων από το Εθνικό Αποθεματικό, στην Π.Ε. Αχαΐας δόθηκαν 699 στρμ. σε 78 παραγωγούς και είναι σε εξέλιξη.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις