Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολυμπία: Θανατώνουν ομαδικά τα αδέσποτα - Αρκετά σκυλιά και γάτες έχουν βρεθεί νεκρά

Ολυμπία: Θανατώνουν ομαδικά τα αδέσποτα ...

Έξι σκύλοι νεκροί και περισσότερες από 20 γάτες τις τελευταίες μέρες

Έξι σκύλοι νεκροί και περισσότερες από 20 γάτες, είναι ο τραγικός απολογισμός των τελευταίων ημερών στην Ολυμπία. «Στην αρχή νομίζαμε ότι πρόκειται για κάποιον ασυνείδητο, αλλά στην πορεία καταλάβαμε ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο», λέει οι κάτοικοι της περιοχής, καλώντας τις αρχές και τους φορείς του τόπου να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πράξουν τα δέοντα ώστε να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν καθώς και να βρουν τρόπο προστασίας των ζώων.

Τα τελευταία χρόνια στην Ολυμπία ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων έχει αυξηθεί. Ωστόσο, φορείς και πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την προστασία και φροντίδα των ζώων αλλά και για την ασφάλεια των χιλιάδων τουριστικών που καθημερινά επισκέπτονται την Ολυμπία.

Πριν δυο περίπου χρόνια, ο Εμπορικός Σύλλογος, στείρωσε και εμβολίασε όλα αδέσποτα και στην πορεία αρκετοί ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες, έκαναν το ίδιο, ουσιαστικά «υιοθετώντας» κάποια αδέσποτα ζώα, τα οποία φρόντιζαν και τάιζαν ως οικόσιτα.

Τα περισσότερα, κυκλοφορούν μέσα στον κόσμο και στην αγορά της Ολυμπίας για περισσότερα από πέντε χρόνια. Είναι άκακα, παίζουν με τον κόσμο και τους επισκέπτες και δεν είναι λίγοι εκείνο που, φεύγοντας από την Ολυμπία, αφήνουν χρήματα σε κάποιους επαγγελματίες για να τα φροντίζουν, ουσιαστικά «επιβραβεύοντας» αυτή την προσπάθεια που κάνουν.

Τις τελευταίες ημέρες, από το Σάββατο και έπειτα, το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, αφού έχουν θανατωθεί 6 – 7 σκύλοι, γεγονός που οδηγεί τους επαγγελματίες στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για «οργανωμένο σχέδιο» εξόντωσης των απροστάτευτων ζώων. Τυχερός μέσα στην ατυχία του αποδείχθηκε ο Κανέλλος, το συμπαθές ημίαιμο που έγινε αντιληπτό από τους επαγγελματίες και αμέσως το μετέφεραν στην κτηνίατρο και το έσωσαν πριν καταλήξει.

Για το περιστατικά κλήθηκε και η Αστυνομία, με τους αστυνομικούς να λαμβάνουν δείγματα από το υλικό που έφαγαν οι σκύλοι και τελικά – σύμφωνα με τους κατοίκους – να αποδεικνύεται ότι η «φόλα» που έριξαν οι ασυνείδητοι, περιείχε  μεγάλη ποσότητα φυτοφαρμάκου.

Είναι γνωστό πως, η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί αδίκημα που επισύρει ποινή πολύμηνης φυλάκισης για κάθε θανατωμένο ζώο και βαριά πρόστιμα. Πέραν του γεγονός ότι αποτελεί εξαιρετικά επιβλαβή πρακτική για το περιβάλλον αποτελεί σοβαρή απειλή και για τη δημόσια υγεία, αφού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυτική Ελλάδα: Επικήρυξη για τις φόλες- Δίνουν 1000 ευρώ αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες για τον δράστη!


Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις