Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ειδικό χώρο για την κράτηση ανήλικων αλλοδαπών αποκτά το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας - Ο τρόμος των 10χρονων όταν τους βρήκαν λιμενικοί

Ειδικό χώρο για την κράτηση ανήλικων αλλ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Πρόβλημα μέχρι τώρα η έλλειψη κατάλληλου χώρου

Ένας μεγάλος αριθμός αλλοδαπών που "καραδοκεί" στην ΑΒΕΞ και σε άλλα εγκαταλελειμμένα κτίρια απέναντι από το νέο λιμάνι, ώστε να περάσει παράνομα στην Ιταλία, είναι ανήλικoι. Οι προσπάθειές τους να περάσουν απέναντι είναι καθημερινές, αλλά συνήθως δεν επιτυγχάνουν. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όταν ένας ανήλικος συλλαμβάνεται από τις αρχές, έχει διαφορετική, πιο επιεική αντιμετώπιση και τίθεται σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης. Αυτό μεταξύ άλλων προβλέπει και διαφορετικό χώρο κράτησης από τους ενήλικους συλληφθέντες για οποιαδήποτε αδικήματα. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να αναλάβει το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης να βρει θέση σε μια δομή φιλοξενίας.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr o Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Δημήτρης Κυριακουλόπουλος στην πράξη προκύπτουν τα εξής προβλήματα. Η αναμονή για μια θέση σε δομή φιλοξενίας είναι μεγάλη και από την άλλη δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι για τη φύλαξη των ανηλίκων από τις αρχές, μέχρι να μετακινηθούν σε κάποια δομή. Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας έχει διαμορφωθεί ένα δωμάτιο, ωστόσο σύντομα θα λειτουργεί ειδικός χώρος, με κρεβάτια, wc μπάνιο κλπ που θα παρέχεται μια αξιοπρεπέστατη φύλαξη στους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης επέδειξε ενδιαφέρον και δεν έμεινε αδρανής απέναντι στο πρόβλημα και δρομολόγησε λύση με τη βοήθεια και του ΟΛΠΑ.

Την ίδια ώρα έχει αντιμετωπιστεί και το ζήτημα της σίτισής τους.

Οι περιπτώσεις όπου οι λιμενικοί και οι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των φορτηγών ως προς το θέμα της παράνομης μετανάστευσης  βρίσκουν κρυμμένα στα φορτία ακόμα και μικρά παιδιά, είναι συχνές.

Ο Λιμενάρχης θυμάται ότι πριν καιρό βρήκαν κρυμμένα με μπαγκαζιέρα δύο δεκάχρονα αγόρια, τα οποία βγήκαν τρομαγμένα και έβαλαν τα κλάματα όταν τους ανακάλυψαν οι λιμενικοί, οι οποίοι και τα καθησύχασαν και αυτό που προσπάθησαν να κάνουν είναι να τα κάνουν να νιώσουν ασφάλεια, εξηγώντας τους παράλληλα ότι αυτό που έκαναν δεν είναι μόνο παράνομο, πρωτίστως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τη ζωή τους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις